Edi Iordănescu a semnat cu echipa națională făcă ca staff-ul tehnic să fie stabilit în proporție de 100%. Noul selecționer a dorit ca măcar o parte dintre colaboratorii săi să fie oameni pe care îi cunoaște foarte bine și l-a dorit pe Mihai Pintilii lângă el, fiind impresionat de fostul mijlocaș în scurta perioadă în care a lucrat la FCSB. Acesta nu deține nici măcar licența B și ar fi trebuit angajat pe un alt post, astfel că a refuzat propunerea și va fi în continuare secundul lui Toni Petrea la gruparea din Berceni.
Iordănescu s-a reorientat repede și, potrivit playsport.ro, Daniel Pancu va fi mâna sa dreaptă în mandatul de pe banca naționalei. Fostul antrenor de la Rapid sau Poli Iași declarase public că ar accepta în secunda doi un post în staff-ul primei reprezentative, iar oferta a venit. Pancu deține Licența A și va începe curând cursurile pentru Licența Pro, astfel că numirea sa va putea fi făcută fără a se apela la tertipuri.
Daniel Pancu era liber de contract de un an, de la despărțirea de Poli Iași. Pancu a mai fost în atenția FRF și după ce Mutu a decis să plece de la naționala U21, dar în cele din urmă federalii l-au ales pe Florin Bratu ca selecționer.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM O ORĂ
În calitate de jucător, Pancu a adunat 27 de meciuri în tricoul echipei naționale, marcând de 9 ori. În ciuda faptului că a făcut parte dintr-o generație foarte bună, fostul rapidist nu a apucat să joace la un turneu final, astfel că acest vis i s-ar putea îndeplini în calitate de antrenor.
Citește și:

Edi Iordănescu și-a definitivat staff-ul tehnic

Pe lângă Pancu, Edi Iordănescu i-a luat în calcul pentru postul de secund pe Andrian Iencsi și Ionuț Badea. Ultimul a mai fost secund la națională în mandatele lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum, dar a preferat să semneze cu UTA, unde îl va înlocui pe Laszlo Balint, care a demisionat luni.
Pe lângă Daniel Pancu, Edi Iordănescu îl va avea secund și pe Florin Constantinovici, în timp ce antrenor cu portarii va fi Leontin Toader. În fine, staff-ul tehnic va fi completat de doi analiști video: Michelle Iannucci și Alexandru Radu.
Debutul lui Edi Iordănescu la cârma primei reprezentative va avea loc în luna martie, când România va disputa două partide amicale: cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). În luna iunie, România va disputa primele 4 meciuri din Liga Națiunilor, iar FRF a anunțat recent că cele două meciuri de pe teren propriu se vor juca pe Stadionul Ghencea.
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda – Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
Europa League
Imaginea teribilă postată de Sebastian Rode după triumful cu Frankfurt în Europa League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
"Mbappe sau un nou trofeu Champions League?". Ce a răspuns Carlo Ancelotti
ACUM 2 ORE