Mirel Rădoi a comentat pe marginea mandatului lui Christoph Daum pe banca Naționalei României, mandat dezastruos care a durat din 2016 până în 2017 și care s-a încheiat cu ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018. Rădoi a recunoscut că nu a ieşit niciodată public să îl critice pe german, însă nu a fost impresionat de Christoph Daum. Mai mult, nu i-a plăcut deloc cum a arătat echipa naţională în acea perioadă.
"Mie nu mi-a plăcut nici jocul, nici primul 11. Nu am ieşit niciodată public. Ba din contră, am ieşit şi am zis atât timp cât are contract trebuie să rămână şi să îl ducă la bun sfârşit. Dar mie nu mi-a plăcut nimic. Nici selecţia jucătorilor, nici sistemul de joc, nici atitudinea, nici automatisme, nici organizare, nimic", a declarat Rădoi pentru Telekom Sport.
Totodată, Rădoi a mai spus că atunci când a venit, Contra nu putea schimba foarte multe lucruri: "În momentul în care a venit Cosmin, imediat trebuia să se vadă ceva. Nu avea ce să facă în plus decât să umble la atitudinea jucătorilor. A reuşit, după aceea probabil că trebuia să mai adauge ceva. E clar că şi Cosmin trebuia să schimbe, să mai aducă ceva în plus, dar eu nu consider mandatul lui Cosmin un eşec".
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29

Mirel Rădoi ia în calcul o posibilă despărțire de naționala României

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României, va debuta la cârma "tricolorilor" în toamnă, la meciurile din Liga Națiunilor. Numit la conducere în luna noiembrie a anului trecut, fostul mijlocaș ar fi trebuit să conducă naționala noastră la meciul de baraj împotriva Islandei, din luna martie, însă pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap tutoror celor implicați în lumea fotbalului.
Într-un interviu oferit pentru Digi Sport, Rădoi a vorbit despre viitorul său și, în ciuda faptului că încă n-a bifat vreun meci pe banca naționalei României, acesta a dezvăluit că ia în calcul o posibilă despărțire. În cazul scenariului negativ în care România va pierde categoric primele două meciuri din Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord și Austria, Mirel Rădoi nu va ezita să-și anunțe demisia, cu o lună înaintea barajului cu Islanda, programat pe 8 octombrie.

Programul naționalei României în 2020, în Liga Națiunilor și la barajul pentru Euro

România va avea un program extrem de încărcat în această toamnă, cu cel puțin 7 meciuri: 6 în Liga Națiunilor și unul la barajul pentru Euro. În cazul în care vor trece de Islanda, în semifinalele barajului pentru Euro, "tricolorii" vor juca în finală contra învingătoarei din duelul Bulgaria vs Ungaria, pe 12 noiembrie.
  • România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor) - 4 septembrie
  • Austria - România (Liga Națiunilor) - 7 septembrie
  • Islanda - România (baraj pentru EURO 2020) - 8 octombrie
  • Norvegia - România (Liga Națiunilor) - 11 octombrie
  • România - Austria (Liga Națiunilor) - 14 octombrie
  • Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020, în cazul unei victorii împotriva Islandei) - 12 noiembrie
  • România - Norvegia (Liga Națiunilor) - 15 noiembrie
  • Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor) - 18 noiembrie
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi, optimist înainte de duelul cu Macedonia de Nord! "Avem speranțe la locul 2!"
07/09/2021 LA 16:44