Manchester United rămâne fără trofeu sub comanda lui Ole Gunnar Solskjaer, care însă va rămâne la club, conducerea oferindu-i un nou contract, pe 3 ani. Cu Villarreal, norvegianul a căzut pradă tacticii excelente a lui Unai Emery, care, conștient că "submarinul galben" e outsider în duelul cu locul doi din Premier League, a propus o partidă de uzură, în care a închis perfect culoarele.
Dar United putea fi salvată de De Gea, dacă acesta ar fi urmat instrucțiunile sugerate de antrenorii cu portarii Richard Hartis și Craig Mawson. Aceștia au analizat unde trag cu precădere jucătorii lui Villarreal și i-au notat pe o foaie goalkeeperului (care a fost lipită de prosop) unde ar trebui să sară pentru a avea șanse mai mari să apere.
În seria de 5 inițială, ibericul a respectat sfaturile celor din stafful tehnic, dar jucătorii lui Villarreal fie au schimbat colțul, fie au avut execuții imparabile. Apoi, la "sudden death", De Gea a refuzat să mai asculte de sugestii și a mers pe propriul fler.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
https://i.eurosport.com/2021/05/28/3141019.png
Imaginea cu notițele a fost oferită de Sky, iar englezii susțin că, dacă portarul ar fi urmat sfaturile lui Hartis și Mawson, United ar fi fost foarte probabil câștigătoarea Europa League. În dreptul lui Moi Gomez, antrenorii îi scriseseră lui De Gea că acesta obișnuiește să tragă pe mijloc. Ibericul a sărit în partea stângă, fără vreo șansă să se opună golului. Pentru că ibericul într-adevăr a tras pe mijloc, cum procedează de obicei.

Solskjaer a vrut să îl schimbe pe De Gea pentru loviturile de pedeapsă

Din cele 11 penaltyuri executate de Villarreal, De Gea nu a putut apăra niciunul, pentru ca apoi el să fie cel care ratează și trimite trofeul în Spania.
Interesant e că Solskjaer a mărturisit după meci că a fost tentat să îl schimbe pe spaniol cu portarul titular din campionat, în ultima parte a sezonului, Dean Henderson. Asta pentru că Ole știa că De Gea nu mai apărase o lovitură de la 11 metri de 5 ani, din finala FA Cup, cu Everton. În schimb, Henderson este un goalkeeper care are fler mult mai mare la penaltyuri, reușind să scoată un penalty al lui Gabriel Jesus, pe când era împrumutat la Sheffield United, dar și alte lovituri de pedeapsă, la Euro 2019 U21.
"Te gândești la fiecare scenariu, știam de "recordul" lui De Gea și mi-a trecut prin minte să îl înlocuiesc. Dar am mers pe mâna lui, l-am simțit că are încredere și că e pregătit. Orice se poate întâmpla la penaltyuri, nu e cazul să căutăm vinovați. Ar fi trebuit să câștigăm în 120 de minute, asta e marea dezamăgire a mea, că nu am reușit să înscriem cu un gol mai mult", a spus Solskjaer la final.
Premier League
Klopp, precaut înaintea duelului cu United! Neamțul vede o amenințare în echipa de pe Old Trafford
19/04/2022 LA 08:10
Liga Campionilor UEFA
E vremea schimbărilor în fotbal! Evoluția lui Unai Emery și ce va reuși Villarreal în semifinala UCL
17/04/2022 LA 10:37