Deși Barcelona era considerată favorită pentru a-l cumpăra pe De Ligt, fundașul olandez a ales în cele din urmă să meargă la Juventus, unde va primi 12 milioane de euro în următorii cinci ani. Cei doi olandezi de la Ajax nu au ajuns împreună în Catalunya, dar De Jong e convins că în viitor bunul său prieten va evolua pentru gruparea blaugrana.
"De Ligt poate juca pentru Barcelona într-un timp foarte scurt. Faptul că a plecat în Italia nu schimbă cu nimic lucrurile: în sezoanele următoare se poate transfera aici. El a considerat că decizia bună în vară e să meargă la Torino", a spus De Jong în Mundo Deportivo.
Juventus i-a plătit lui Ajax 75 de milioane de euro în vară pentru De Ligt, însă fundașul olandez nu a avut cel mai bun start de sezon. Cu toate că initial nu a fost titular, accidentarea lui Chiellini l-a adus pe olandez în primul „11”. Evoluțiile sale nu au convins însă, iar mulți fani Juventus l-au poreclit deja ”Phil Jones olandez” pe Twitter.
Liga
Când se joacă primul El Clasico al sezonului! Real Madrid, avantajată de programare
ACUM 12 ORE

De Jong, despre adaptarea la Barcelona

De Jong nu a jucat nici el la nivelul arătat la Ajax de când a venit pe Camp Nou, dar e conștient că trebuie să muncească mai mult pentru a deveni un fotbalist care să îi facă uitați pe Xavi și Iniesta, poate cei mai buni mijlocași centrali din istoria trupei catalane.
"Am avut și meciuri de calitate, dar lucrurile pot fi mult mai bune. Simt că nu am o influență atât de mare pe cât aveam la Ajax. În poziția în care joc, trebuie să marchez mult mai des și să îmi ajut colegii din atac cu pase decisive", a mai spus olandezul, care în schimb susține că s-a adaptat perfect la ritmul și realitățile vieții din Barcelona: "Totul în acest oraș este minunat, sunt aici de jumătate de an și m-am acomodat. A fost un 2019 aproape perfect. Dacă mă uit înapoi, a fost un an nebun pentru mine".
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
ACUM 20 ORE
Liga
Barcelona primește despăgubiri de la FIFA în urma accidentării lui Araujo! Cât vor lua catalanii
IERI LA 15:49