Cu epicentrul la aproximativ 9 kilometri de capitala Croației, cutremurul a avut 5,4 grade pe scara richter. El s-a produs la o adancime de 10 km și a dus la moartea unui copil de 10 ani. Mai mult, zidurile a numeroase clădiri s-au prăbușit peste mașini, bagubele materiale fiind însemnate.
Seismul a fost suficient de puternic încât să se resimtă în unele zone din Bosnia, Ungaria, Slovenia și Austria, iar Ivan Rakitic a vorbit despre cât de periculos a devenit totul în contextul pandemiei de coronavirus. Din fericire pentru el, jucătorul Barcelonei e izolat în Catalunya, însă nu a rămas impasibil la drama conaționalilor lui.
"Se pare că trecem de la un dezastru la altul. Am început să primesc o mulțime de telefoane în această dimineață dimineață de la rude și prieteni. A fost cel mai mare cutremur din ultimii mulți ani. Din păcate, acesta a avut loc într-o perioadă grea, în care toți trebuie să stăm în casă. Singurul lucru pozitiv din ce s-a întâmplat în ultima perioadă e reprezentat de faptul că în Croația coronavirus nu are o amploare comparabilă cu Spania. Dar cutremurul a distrus multe spitale, multe case. Unii oameni nu au altă variantă decât să stea pe străzi, în condițiile astea", a spus Rakitic, într-un interviu pentru Eurosport.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
Din fericire, Croația e una dintre țările din Europa în care virusul COVID-19 nu a avut un impact atât de mare. Până luni dimineață, autoritățile confirmaseră 306 de cazuri de coronavirus (1 decedat). Totuși, faptul că mulți oameni au rămas acum fără adăpost, din cauza cutremurului, poate să ducă la o răspândire a virusului, dacă nu se iau măsuri urgente.

Viața lui Rakitic în izolare

Ivan Rakitic a vorbit și despre modul în care rezistă în izolare, în Spania, a doua cea mai afectată țară din Europa de coronavirus.
Mijlocașul croat încearcă să vadă jumătatea plină a paharului: un fotbalist e privat de multe ori de petrecerea timpului cu familia, prin natura meseriei, astfel că încearcă din răsputeri să se bucure de această perioadă liberă.
"Din fericire am o nevastă minunată, care se pricepe la gătit. Gătim foarte mult împreună. Fiica noastră cea mică vrea o plăcintă cu banane și vom începe să o facem imediat ce termin acest interviu. Ne bucurăm de aceste momente împreună la maximum, chiar dacă motivul care a dus la această izolare e unul atât de grav", a mai spus Rakitic.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43