Văzut de cei mai mulți dintre specialiști drept cel mai mare fotbalist din istorie, Messi nu se bucură de o popularitate pe măsura realizărilor sale în Argentina. Compatrioții săi se raportează încă la cele două Campionate Mondiale câștigate (1978 și 1986) și la Maradona (El Pibe D'Oro a strălucit în Mexic, unde a câștigat aproape de unul singur turneul final).
În contrapondere, Messi nu e extrem de iubit, pentru că nu are rezultate mari la națională, fiind văzut de unii drept un "mercenar" care dă totul doar la echipa de club. O etichetă total nemeritată, e convins De Rossi, care i-a înfierat pe cei care cred că Messi nu evoluează cu sufletul pentru națională.
"Dacă în Italia spui că Messi nu are suflet, toți ar râde, nu ar înțelege nimic. Cum să spui despre Messi așa ceva? Oamenii se ascund în spatele tastaturii și aruncă în dreapta și stânga cu cuvinte. Sunt genul de bărbați care le cer voie soțiilor pentru a muta canalul. Cum să vorbești despre Messi că nu are caracter, când ne raportăm la un jucător care a înscris 700 de goluri în cariera sa?", a spus De Rossi pentru sursa citată, pentru ca apoi să vorbească despre cât de nemeritat e să consideri că vârful Barcelonei nu a obținut performanțe la naționala "pumelor": "A pierdut o finală de Mondial, a pierdut două finale de Copa America, la penaltyuri. Asta înseamnă că are un suflet rece, că nu îi pasă? Eu am câștigat Mondialul la penaltyuri (n.r. 2006). Și care e diferența? De câțiva centimetri, atât înseamnă diferența între o partidă câștigată la loviturile de departajare și una pierdută. Nu se ține cont de faptul că de foarte multe ori el a dus Argentina în spate, pur și simplu a tras echipa după el".
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 10 ORE

Messi, cel mai bun din istorie

Întrebat unde se situează Messi în galeria marilor legende din fotbal, fostul căpitan al Romei nu are vreun dubiu: vârful sud-american e cel mai bun din istorie, plăcerea pe care o ai atunci când îl privești cu mingea la piciore neputând fi comparată cu nimic altceva.
"Din punct de vedere fotbalistic, nu e nimic de explicat, nu există cuvinte pentru a descrie ce a reușit Messi în fotbal. Există și alți fotbaliști foarte buni, cum ar fi Ronaldo, care poate că are cifre similare și a obținut un număr apropiat de trofee. Dar când e vorba de plăcere pură în a urmări pe cineva, Messi nu are rival", a fost concluzia fostului mare mijlocaș de la AS Roma.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17