Locuitorii capitalei Franţei au încălcat regulile de distanţare socială impuse de autorităţile din Paris şi au umplut parcurile la sfârşitul săptămânii trecute. Parizienii au ieşit la plimbare sau la alergat în grupuri, chiar dacă au fost ameninţaţi că vor fi amendaţi cu 135 de euro pentru nerespectarea noilor măsuri.
Astfel, autorităţile din Paris au interzis toate activităţile fizice din aer liber în intervalul orar 10.00 - 19.00. Primarul capitalei Franţei, Anne Hidalgo, a declarat că în urma acestei reguli "oamenii vor face exerciţii în momentul în care străzile vor fi mai puţin aglomerate".
În unele ţări din Vest, deşi s-au luat o serie de măsuri pentru a combate răspândirea coronavirus, cetăţenii au avut în continuare posibilitatea de a face sport. Doar că distanţarea socială trebuia respectată, fiecare putând să alerge sau să meargă pe bicicletă, spre exemplu, dar individual.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 44 MINUTE
Totuşi, de notat că specialiştii consideră că orice activitate fizică în aer liber în această perioadă poate fi extrem de periculoasă, oamenii fiind foarte vulnerabili în condiţii de efort.
Șansele ca cineva să fie infectat sunt mult mai mari când aleargă, fiindcă respirația se schimbă. Oamenii se tem, fiindcă au înțeles că nu este o simplă gripă. Ideea este că totul trebuie tratat cu foarte mare grijă | Enrico Castellacci, medicul naţionalei Italiei, la Mondialul din 2006, câştigat de squadra azzurra
Franţa este în carantină totală de peste o lună, înregistrând, până în acest moment, 112.950 de cazuri de noul coronavirus, cu 10.869 de decese şi 21.254 de vindecări.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 4 ORE