”Am mers să văd echipa de tineret și i-am spus să vină la echipa mare pentru că avea un fizic excelent, era foarte rapid dar și cu o tehnică grozavă”, a afirmat Boloni.
”Când l-am văzut prima oară la antrenamente cu cei mari, am decis că nu se va mai întoarce la tineret. Era un tânăr matur. În vestiar făcea mereu glume, dar pe teren era excepțional. Era extrem de matur, cu mult peste media tinerilor de 16-17 ani”, a precizat el.
Boloni a schimbat și stilul de joc al portughezului: ”El juca ca nr. 9 la tineret, însă am decis să îl pun pe flancul drept pentru că era tânăr, slab, avea cam 60 de kg și ar fi fost foarte dificil pentru el să joace ca atacant. Pe bandă, cu viteza și driblingurile sale extraordinare urma să fie mult mai eficient”.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 33 MINUTE
Metamorfoza nu a fost însă ușoară: ”Sunt fericit cu decizia pe care am luat-o, dar la început nu a fost ușor. Pentru el cel mai important era atunci să dribleze. Nu putea să joace fără să dribleze. Eu i-am spus că un dribling este bun, două la fel... dar cinci sunt prea multe! Am încercat să îi explic despre utilitatea driblingurilor iar el, fiind inteligent, a înțeles”.
https://i.eurosport.com/2020/02/13/2774484.jpg
Schimbarea a avut efect: ”Cristiano era fericit. Acum, având alt fizic, joacă din nou ca atacant, dar cu Ferguson la Manchester United a jucat tot pe bandă și acolo a câștigat primul său Balon de Aur. Îmi amintesc că la acea ceremonie mi-a mulțumit. A fost fantastic”, a declarat Boloni.
”Pentru mine nu a fost surprinzător. Nu știam că o să fie unul dintre cei mai buni din istorie, dar era un jucător foarte bun, care nu se accidenta. La acea vreme am fost întrebat de Cristiano într-un interviu și am afirmat că o să fie mai mare decât Figo... chiar și decât Eusebio! Acele cuvinte mi-au adus probleme pentru că ei sunt doi zei în Portugalia.. dar timpul mi-a dat dreptate”, consideră Boloni.

Messi sau Ronaldo?

”Cine este mai bun? Nu pot să fiu obiectiv, Ronaldo va fi mereu băiatul meu. A început cu mine la Sporting CP. În orice caz, suntem norocoși, să fim martori la două monumente ale fotbalului timp de 10-15 ani”, a afirmat Boloni.

E Premier League

De la Trent Alexander-Arnold la Wifried Zaha și de la Raheem Sterling la Andre Gomes, starurile din Premier League își reprezintă echipele în meciuri foarte interesante de FIFA. Acesta este E Premier League si va fi pe eurosport.ro începand de luni, ora 20:00.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie B
George Pușcaș, aproape de a reveni în Italia! Unde va fi împrumutat atacantul lui Reading
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Dortmund oferă 45 de milioane de € pentru înlocuitorul lui Haaland! Nemții au concurență serioasă
ACUM O ORĂ