Forul continental rămâne încrezător că sezonul în curs se poate termina, în condițiile în care în majoritatea țărilor europene relaxarea privind distanțarea socială va fi de actualitate începână cu a doua jumătate a lunii mai.
Drepturile TV din fiecare țară reprezintă motorul economic al fotbalului, astfel că se speră ca fotbalul să fie reluat cât mai curând. Totuși, campionatele trebuie să respecte un anumit termen: toate competițiile ar trebui să se încheie până la 3 august, după cum a precizat forul condus de Ceferin astăzi. Acest fapt va aduce o aglomerare de nedescris a etapelor rămase de disputat, însă totul trebuie făcut astfel încât stagiunea viitoare să fie cât mai puțin afectată.
Dacă în ședința de săptămâna trecută UEFA a condamnat Belgia, care a decis suspendarea campionatului, de această dată forul continental a părut mult mai permisiv din acest punct de vedere. În țările în care situația nu o permite, se va suspenda campionatul și se vor lua ca rezultate finale cele stabilite pe teren, după ultima etapă desfășurată înainte de pandemie. E cazul Belgiei, care și-a desemnat deja campioana, dar și al Olandei, unde Guvernul a anunțat deja că nu va exista vreo activitate sportivă până în septembrie. Ca atare, e posibil să apară și alte campionate cu desemnarea campioanei și a formațiilor care vor juca anul viitor în cupele europene la "masa verde", dar prioritatea numărul unu rămâne reluarea competițiilor.
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM UN MINUT
De notat că varianta care se vehicula ieri în presa belgiană, cu stabilirea reprezentantelor în cupele europene în baza coeficientului avut de fiecare club, a fost respins de UEFA, care va ține cont doar de clasamentul la zi, înainte de întreruperea generată de coronavirus.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 20 MINUTE
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
ACUM 33 MINUTE