Un judecător spaniol a pronunțat verdictul luni, declarând că nu există destule dovezi pentru a condamna jucătorii dar și alte persoane acuzate în acest caz, inclusiv fostul antrenor al Mexicului, Javier Aguirre.
Peste 40 de persoane au fost acuzate că au fost implicate în acest scandal. Oficialii de la Real Zaragoza erau acuzați că au încercat să le ofere bani jucătorilor de la Levante pentru a ceda meciul. Zaragoza avea nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare în sezonul 2010/2011.
Judecătorul a condamnat la un an și trei luni de închisoare doi foști oficiali de la Zaragoza – președintele de la acea vreme, Agapito Iglesias și directorul Javier Porquera. Totuși, cel mai probabil nu vor face nicio zi de închisoare pentru că sentințele de sub doi ani sunt acordate cu suspendare în Spania.
Cupa Mondială FIFA
Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial
ACUM 39 MINUTE
https://i.eurosport.com/2019/12/09/2733167.jpg

Ander Herrera și Gabi, printre cei acuzați

Printre jucătorii puși sub acuzare se afla și Ander Herrera, fost jucător la Manchester United, în prezent la PSG. De asemenea, alături de el erau fostul mijlocaș al lui Leicester Vicente Iborra, fostul căpitan de la Atletico Madrid, Gabi și atacantul lui Lazio Felipe Caicedo.
Investigația a început după ce președintele ligii spaniole, Javier Tebas, a vorbit despre un meci aranjat, după un pont primit de la un fost jucător. Procurorii au susținut că existau dovezi că jucătorii de la Zaragoza au primit 965.000 de euro, sumă care ar fi fost ulterior transferată fotbaliștilor de la Levante pentru a pierde meciul din ultima etapă. Zaragoza a câștigat cu 2-1 atunci și a evitat retrogradarea.
Foștii oficiali de la Zaragoza au declarat că banii au fost acordați pentru a motiva jucătorii. Procurorii au afirmat că ambele echipe știau de aranjament și că există dovezi că banii au fost transferați la Levante după analizarea unor tranzacții bancare.
Totuși, judecătorul a afirmat că ”nu există suficiente dovezi că banii au fost transferați jucătorilor de la Levante pentru a pierde meciul”.
Cupa Mondială FIFA
Istvan Kovacs, delegat din nou ca arbitru de rezervă. Este singurul european fără meci la centru
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
ACUM 2 ORE