Invadarea Ucrainei de către Rusia a făcut ca cei mai mulți jucători străini din campionat să fugă de război. Mulți dintre internaționalii lui Șahtior și Dinamo Kiev au părăsit țara chiar prin România, salvându-și astfel viața.
Chiar dacă sunt legați de contract de formațiile ucrainene, fotbaliștilor și antrenorilor străini din țara vecină nu le poate fi îngrădit dreptul la muncă, iar FIFA, UEFA și FIFPro au discutat azi ce trebuie făcut pentru protejarea lor. S-a ajuns la o măsură fără precedent, dar care are acoperire completă în contextul climatului geo-politic. Astfel, aceștia vor putea să semneze ca și cum ar fi liberi de contract, până în vară, cu orice club. Apoi, vor fi obligați să își respecte angajamentele vechi, cu formațiile ucrainene, evident dacă lucrurile se liniștesc până atunci.
"Contractele jucătorilor din Ucraina se suspendă până în vară și pot semna oriunde. Asta e valabilă doar pentru jucătorii străini și antreorii străini. Din vară, ei revin la contractele pe care le au cu echipele din Ucraina”, a spus Emilian Hulubei, președintele AFAN, pentru DigiSport.
Liga
Florentino Perez are în vizor trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM 17 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
LEGENDARUL UCRAINEAN ANATOLIY TYMOSHCHUK REFUZĂ SĂ PLECE DE LA RUȘII DE LA ZENIT. "CUM VEI TRĂI CU TINE?"

FRF ceruse FIFA măsuri pentru ca jucătorii din Ucraina să poată juca

Federaţia Română de Fotbal, prin preşedintele Răzvan Burleanu, a transmis o scrisoare preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, cu propuneri în ceea ce priveşte situaţia fotbaliştilor legitimaţi la echipele din Ucraina, care nu-şi pot desfăşura activitatea, informează site-ul oficial al FRF.
Prin această scrisoare, FRF solicită forului mondial ca jucătorii legitimaţi la cluburile din Ucraina să îşi poată continua activitatea la alte echipe fără a fi sancţionaţi.
"Având în vedere faptul că activitatea cluburilor din Ucraina a fost suspendată, fotbaliştii neputând antrenându-se în această perioadă şi faptul că străinii au părăsit în mare parte deja ţara, Federaţia Română de Fotbal a făcut un set de propuneri către FIFA, în general în ceea ce priveşte posibilitatea acestora de a-şi putea continua activitatea la alte cluburi, fără sancţiuni pentru acestea sau pentru fotbalişti. Propunerea FRF se referă atât la seniori, cât şi la juniori, mai ales în contextul în care foarte mulţi copii din Ucraina s-au refugiat în alte ţări, iar numărul acestora din urmă este aşteptat să crească în perioada imediat următoare", se arată în comunicatul FRF.
"Cu toţii trecem prin vremuri tulburi şi gândurile noastre sunt la victimele conflictului sângeros din Ucraina. În acelaşi timp, căutăm soluţii care să-i ajute, folosind valorile şi principiile fotbalului. Indiferent de sancţiunile impuse Rusiei, este foarte bine cunoscut faptul că în întreaga lume sportul, în general, şi fotbalul, în special, aduce o valoare adăugată importantă ca instrument de incluziune, coeziune socială, protecţie socială, egalitate şi rezilienţă şi construirea păcii. Ţinând cont, de asemenea, de faptul că fotbalul în Ucraina este cel mai popular sport, comunitatea fotbalului trebuie să depună toate eforturile şi să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe jucătorii ucraineni refugiaţi care sunt legitimaţi la cluburi din Ucraina să-şi continue activitatea fotbalistică în perioada următoare" a scris preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în mesajul către FIFA.
Preşedintele FRF a propus un set clar de măsuri, modificări de regulament pe o perioadă determinată, de cel puţin până la finalul sezonului în curs. Bineînţeles, toţi jucătorii, juniori sau seniori, amatori sau profesionişti, vor putea fi rechemaţi de cluburile ucrainene când activitatea fotbalistică din ţara vecină se va putea relua.
Romanian Liga I
CSA Steaua a cerut la TAS suspendarea barajului de promovare în Liga 1! FRF, dată în judecată
ACUM 25 MINUTE
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
ACUM 42 MINUTE