Această idee este una revoluționară, dar Federația Olandeză i-a dat curs și i-a permis echipei VV Foarut, din al 4-lea eșalon să o legitimeze pe Ellen Fokkema (19 ani), care va fi prima femeie care va juca într-o echipă de bărbați într-o competiție oficială.
Pe baza rezultatelor acestui experiment se va putea constata dacă fotbalul mixt va putea fi implementat pe viitor.

Ellen Fokkema: "Este o mare provocare!"

Fotbal
Sadio Mane deschide scorul pe Anfield în meciul cu Crystal Palace în etapa a 5-a
ACUM 11 MINUTE
Până acum, Federația Olandeză de Fotbal permitea ca fetele să joace împreună cu băieții doar până la terminarea junioratului, adică la 18 ani. Dar începând din acel moment fetele se separau de băieți, astfel că dispensa dată în acest sezon reprezintă o premieră mondială.
Ellen Fokkema s-a declarat foarte încântată că poate să joace în continuare la echipă și speră ca acest lucru să-i fie permis și pe viitor: "Este minunat să pot continua să joc la această echipă. Joc cu ei de la cinci ani și am regretat că nu am putut continua cu ei anul trecut. Federația m-a sfătuit întotdeauna să joc cât mai mult timp, așa că de ce nu ar putea să fie posibil?"
"Este o provocare și asta mă emoționează cel mai mult. Am întrebat clubul dacă este posibil și împreună am depus cererea la KNVB. Coechipierii mei au reacționat, de asemenea, cu entuziasm că pot rămâne cu ei. Nu îndrăznesc să spun cum va merge, dar sunt foarte fericită că pot participa la această probă pilot", a mai spus jucătoarea în vârstă de 19 ani.
Romanian Liga I
Mircea Rednic nu i-ar spune "nu" lui Dinamo, dar pune o condiție clară pentru a reveni în "Groapă"
ACUM 29 MINUTE