Ahmad Ahmad, din Madagascar, a fost găsit vinovat pentru că ar fi primit dar și oferit cadouri și alte benificii și a folosit în scopuri nepotrivit fondurile federației. De asemenea, el și-a abuzat poziția de putere. În afara interdicției pentru cinci ani, el a fost amendat cu 164.000 de lire.
Ahmad a fost ales ca președinte al CAF în martie 2017 iar luna trecută și-a depus candidatura pentru un nou mandat, alegerile urmând să aibă loc anul viitor.
Investigația comitetului privind etica de la FIFA s-a concentrat pe mai multe probleme ale guvernării CAF în mandatul lui Ahmad. A inclus și organizarea și finanțarea unui pelerinaj la Mecca, în Arabia Saudită.
Romanian Liga I
Reacție dură din partea lui Laszlo Balint, după eșecul cu FCSB: "Nu pot să fiu calm"
ACUM 2 ORE

Ahmad, interzis total în lumea fotbalului pentru cinci ani

Ahmad nu mai poate participa la nicio activitate legată de fotbal atât la nivel național cât și internațional timp de cinci ani, informează FIFA. Fostul secretar general al CAF, Amr Fahmy, care a murit în acest an, îl acuzase pe Ahmad de corupție anul trecut.
Documentul trimis de Fahmy pe 31 martie 2019 către FIFA arată că Ahmad i-a ordonat să plătească mită în valoare de 15.000 de lire unor președinți ai federațiilor africane, printre care cele din Tanzania și Republica Capului Verde.
În document, Ahmad este acuzat că a creat pagube de 830.000 de dolari din cauza faptului că a comandat echipamente printr-o companie franceză intermediară numită Tactical Steel. Mai mult, el este acuzat și de hărțuire a patru femei din staff-ul CAF, că ar fi încălcat statuturile pentru a creștere reprezentarea marocană și că ar fi cheltuit peste 400.000 de dolari aparținând CAF pe mașini în Egipt și Madagascar.
Romanian Liga I
FCSB – UTA Arad 2-1 | Gazdele câștigă după două penalty-uri discutabile
ACUM 3 ORE
Romanian Liga I
U Craiova 1948, de vânzare! Patronul oltenilor a făcut marele anunț: "Se va găsi un cumpărător"
ACUM 3 ORE