Sub comanda lui Shevchenko, naționala Ucrainei a reușit o performanță excepțională în urmă cu câteva săptămâni. La EURO 2020, recent încheiat, Ucraina a fost una dintre revelațiile turneului și a ajuns pentru prima oară în istorie, în sferturile de finală ale competiției.
Ucrainenii au cedat în sferturi, când au întâlnit reprezentativa Angliei, mult mai bine cotată, și au fost trimiși acasă după un 4-0. Mai departe, Anglia a ajuns până în finală, unde a pierdut în fața Italiei.

Ce a declarat Andriy Shevchenko

Cupa Mondială FIFA
Cum vor arăta sferturile Cupei Mondiale, dacă favoritele trec de optimi! Se anunță dueluri de gală
ACUM 7 MINUTE
Anterior, Shevchenko a spus că vrea ca în viitor să se antreneze la nivelul echipelor de club. Anunțul despărțirii de naționala Ucrainei a fost făcut pe pagina personală de Instagram.
„Astăzi mi-a expirat contractul cu Asociația de Fotbal din Ucraina, am petrecut cinci ani cu echipa țării. A fost o muncă grea care a dovedit că suntem capabili să jucăm un fotbal modern. Sunt recunoscător președintelui și comitetului executiv al UAF pentru oportunitatea de a lucra cu echipa națională a Ucrainei, sunt recunoscător fiecărui jucător, fiecărei persoane care a ajutat și a fost implicată în echipă. Multe mulțumiri tuturor fanilor pentru sprijin și critici. Împreună am reușit să arătăm că fotbalul nostru poate fi competitiv, productiv și interesant. Cu credință în Ucraina", a scris Shevchenko pe Instagram.
Tehnicianul se afla la cârma naționalei din 2016.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
El este singurul jucător care ar putea fi decarul echipei naționale. Pe cine a ales Dănuț Lupu
ACUM 23 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Japoniei trage un semnal de alarmă la Mondial. Ce declară acesta înaintea optimilor
ACUM O ORĂ