Sub comanda lui Shevchenko, naționala Ucrainei a reușit o performanță excepțională în urmă cu câteva săptămâni. La EURO 2020, recent încheiat, Ucraina a fost una dintre revelațiile turneului și a ajuns pentru prima oară în istorie, în sferturile de finală ale competiției.
Ucrainenii au cedat în sferturi, când au întâlnit reprezentativa Angliei, mult mai bine cotată, și au fost trimiși acasă după un 4-0. Mai departe, Anglia a ajuns până în finală, unde a pierdut în fața Italiei.

Ce a declarat Andriy Shevchenko

Liga
Barca, dispusă să-l 'sacrifice' pe unul dintre preferații lui Xavi! Ce sumă vrea Laporta să obțină
ACUM 44 MINUTE
Anterior, Shevchenko a spus că vrea ca în viitor să se antreneze la nivelul echipelor de club. Anunțul despărțirii de naționala Ucrainei a fost făcut pe pagina personală de Instagram.
„Astăzi mi-a expirat contractul cu Asociația de Fotbal din Ucraina, am petrecut cinci ani cu echipa țării. A fost o muncă grea care a dovedit că suntem capabili să jucăm un fotbal modern. Sunt recunoscător președintelui și comitetului executiv al UAF pentru oportunitatea de a lucra cu echipa națională a Ucrainei, sunt recunoscător fiecărui jucător, fiecărei persoane care a ajutat și a fost implicată în echipă. Multe mulțumiri tuturor fanilor pentru sprijin și critici. Împreună am reușit să arătăm că fotbalul nostru poate fi competitiv, productiv și interesant. Cu credință în Ucraina", a scris Shevchenko pe Instagram.
Tehnicianul se afla la cârma naționalei din 2016.
Fotbal
Mircea Lucescu, în locul lui Rădoi?! Presa din Ucraina anunță că Dinamo Kiev își caută antrenor
ACUM 2 ORE
Premier League
Planul lui Newcastle, dezvăluit! Suma uriașă pe care o vor cheltui șeicii în perioada de mercato
ACUM 2 ORE