Bellingham, în vârstă de 17 ani, a jucat ultimul său meciu pentru Birmingham miercuri seara împotriva lui Derby County și abia s-a abținut să nu izbucnească în lacrimi când a părăsit terenul.
Birmingham City a confirmat ulterior că o să îi retragă numărul - 22 - pentru ”a ne aminti de cineva care era localnic și o inspirație pentru ceilalți”. Clubul a publicat un tribut pentru cel mai tânăr jucător din istoria echipei.
”Într-o perioadă atât de scurtă, Jude a devenit o emblemă pentru club, demonstrând ce se poate realiza cu talent, muncă și dedicare”, se arată în comunicatul de pe site.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 6 ORE
Dortmund a câştigat duelul cu echipe ca Manchester City şi Manchester United şi a obţinut semnătura lui Jude Bellingham. Fostul jucător al lui Birmingham City a semnat un contract pe termen lung cu echipa din Bundesliga şi în ciuda vârstei, va juca pentru prima echipă.
În schimbul lui, formația din Bundesliga va plăti o sumă impresionantă, judecând după vârstă: 23 de milioane de euro. Acesta e considerat unul dintre cei mai promițători jucători din lume, iar performanțele de până acum vorbesc de la sine. Tânărul fotbalist englez a devenit cel mai scump fotbalist din istoria lui Birmingham. Anterior, acest record era deţinut de Che Adams, cumpărat de Southampton pentru 17 milioane.

Bellingham, noul Jadon Sancho

Bellingham poate juca oriunde la mijlocul terenului, dar cel mai confortabil se simte în postura de mijlocaș central, fiind capabi să dirijeze jocul și să își pună în valoare coechipierii. El apare destul de des și la finalizare, având un șut extrem de precis.
Interesant e că la Birmingham, puștiul minune câștiga doar 145 de lire/săptămână, în timp ce Dortmund i-a oferit un salariu incredibil pentru vârsta sa: 60.000 de lire/săptămână. Nemții au fost nevoiți să meargă atât de departe cu oferta salarială (de 413 ori mai mare decât cea avută la Birmingham) pentru a fi siguri că nu îl ratează, în condițiile în care Manchester United îl curta la rândul ei extrem de insistent.
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 7 ORE