Parma a încheiat negocierile pentru Dennis Man, atacantul de bandă al FCSB. Conform italienilor, negocierea ar fi fost purtată personal de președintele Kyle Krause, iar în timpul lor au existat o serie de momente de cumpănă.
În cele din urmă, mutarea s-a realizat, suma de transfer vehiculată de jurnaliștii italieni fiind de 15 milioane de euro, o parte fiind sub formă de bonusuri de performanță.
"Acest tranfer îi aduce Parmei un talent de calitate absolută, alături de care va încerca să își atingă scopul salvării de la retrogadare", apreciază publicația din peninsulă.
Serie B
Dennis Man și Valentin Mihăilă, singurele puncte forte ale Parmei! Ce au scris jurnaliștii italieni
IERI LA 05:13
Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre jucători au avut mari probleme să evolueze la nivelul obișnuit, fostul jucător al roș-albaștrilor și-a găsit forma carierei.
"2020 a fost groaznic pentru toată lumea, cu excepția acestui jucător de bandă dreaptă, care este rapid ca o așchie și cu un șut devastator", își încep italienii de la Gazzetta dello Sport materialul despre Man.

Dennis Man, în probe la Manchester City

Man a fost în probe la Manchester City între 2010 și 2014, dar nu a reușit să-i impresioneze suficient pe antrenorii de la grupele de copii și juniori ale clubului de pe Etihad.
Man a fost refuzat definitiv în 2014, iar românul a trecut cu greu peste acea dezamăgire, mai ales că alți colegi de-ai săi de la Atletico Arad (clubul care l-a format) care au dat probe la City au reușit să semneze cu echipe engleze. Emanuel Vasi a semnat cu City în 2014, David Popa a ajuns la Birmingham, iar Răzvan Oaidă la Wolverhampton.
Cu toate astea, Man nu a renunțat și a ocntinuat să muncească și în 2014 a semnat cu UTA, iar după numai 2 ani a ajuns la FCSB. Acolo, tânărul jucător a progresat constant, iar acum este printre cei mai buni jucători români și reprezintă cel mai scump transfer făcut vreodată în istoria Ligii 1.
"Echipa care tocmai fusese cumpărată de șeicul Mansour l-a invitat în Anglia în probe, dar lucrurile nu au mers până la capăt. Însă Giuseppe Materazzi, tatăl lui Marco, îl remarcă și îi spune celui care intermediase venirea că Dennis va ajunge un mare jucător. De la 13 la 15 ani, Dennis are probleme deoarece crește brusc și suferă de dureri de spate. În pofida acestora și a prietenilor care se distrează în oraș, Dennis trage tare la antrenamente.
Iar în 2016, la vârsta de doar 17 ani, ajunge la FCSB, un vis al său. Un altul este acela de a juca pentru Real Madrid. La București a locuit cu tatăl lui și a avut un start bun la FCSB: a jucat mereu în primele 9 partide. Dar apoi a trecut pe bancă și Reghecampf a justificat acest lucru prin faptul că jucătorul trebuie să mai crească. Adevărul este dezvăluit abia ulterior: FCSB trebuia să plătească încă 100 de mii de euro celor de la UTA dacă era în teren 10 meciuri. Acum, Dennis a ajuns în fotbalul care contează", se mai arată în articolul din Gazzetta dello Sport.
Conform informațiilor vehiculate în presa italiană, Dennis Man va câștiga la Parma în jur de 100.000 euro pe lună. Atacantul de bandă este momentan golgheterul Ligii 1, cu 14 goluri.
Parma se bate în Italia pentru evitarea retrogradării, ocupând momentan penultimul loc, cu 13 puncte, doar unul peste ultima clasată, Crotone.
Serie B
Mihăilă a strălucit din nou la Parma! Ce note au primit Man și Mihăilă după remiza cu Monza
17/10/2021 LA 17:20
Fotbal
Cum arată topul celor mai valoroși 10 fotbaliști români! Poziții mai bune pentru Moruțan și Cicâldău
15/10/2021 LA 05:00