articol de Romeo Ene
’’Nu este un secret că aş vrea să fiu antrenat de Ronald Koeman’’, a spus Depay la conferinţa de presă dinaintea meciului dintre Olanda şi Austria, de la Euro 2020. Contractul olandezului cu Lyon expiră la 30 iunie, iar transferul la Barcelona este ca şi făcut. Catalanii şi-au mai dorit un olandez în această vară, pe Georginio Wijnaldum, însă acesta din urmă a semnat cu PSG, după ce francezii au plusat pe partea financiară.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 2 ORE

Depay, la un pas de Barcelona

Întrebat de jurnaliştii de la Sport.es despre interesul Barcelonei pentru el, Depay nu a ascuns faptul că negocierile sunt avansate: ’’Toată lumea ştie că există discuţii şi cred că în curând vom avea noutăţi în acest sens. Trebuie să aşteptăm, dar aş spune că în curând vom putea afla ceva concret.
Nu este un secret că aş vrea să fiu antrenat de Ronald Koeman, dar deocamdată trebuie să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Confirmarea transferului meu va veni curând’’, a precizat Depay.
Atacantul olandez, o piesă fundamentală în planurile lui Frank de Boer la naţională, îşi încheie contractul cu Lyon pe 30 iunie şi este de aşteptat ca Barcelona să anunţe transferul lui oficial în câteva zile. Pentru prima dată, Depay a recunoscut fără nuanţe că viitorul său este legat de Barcelona, după ce-şi va încheia contractul cu francezii.
Relaţia sa bună cu Ronald Koeman, care l-a antrenat la naţională, a fost un factor decisiv pentru ca Depay să-şi dea acordul pentru a semna cu Barcelona în următoarele zile.
Depay a insistat, de asemenea, asupra importanţei faptului ca Olanda să termine pe primul loc în grupa ei de la Euro: ’’Suntem absolut concentraţi asupra acestui aspect. Avem în faţă un meci greu împotriva Austriei, dar sperăm să reuşim victoria. Mai întâi trebuie să câştigăm acest joc, să luam fiecare meci în parte, dar în acest moment suntem exclusiv concentraţi pe partida cu Austria’’.
Atacantul, încă sub contract cu Lyon, a subliniat faptul că naţionala sa a făcut o partidă ’’spectaculoasă’’ împotriva Ucrainei, în primul meci de la acest turneu final: ’’Deşi am avut unele probleme pe final de meci, cred că echipa a lăsat o impresie plăcută’’.
În ceea ce priveşte evoluţia sa, olandezul a explicat că încearcă întotdeauna ’’să caute golul, dar fără a uita munca în echipă, deoarece este esenţial să funcţioneze pentru a reuşi să câştige jocurile’’.
Întrucât Van Nistelrooy face parte din staff-ul lui de Boer la naţionala Olandei, Depay a recunoscut că sfaturile fostului atacant de la Real Madrid și Manchester United, printre alte echipe, ’’sunt foarte importante pentru mine pentru a performa la maximum”.
Olanda – Austria se joacă joi, 17 iunie, de la ora 22:00 şi va fi Livetext, pe Eurosport.ro.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 12 ORE
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 16 ORE