Hoffenheim a reușit! Echipa de pe locul 3 a învins pe Bayern Munchen, 1-0, provocând cea doar cea de-a doua înfrângere a bavarezilor în tot sezonul. Urmăritoarele lui Bayern au câștigat la rândul lor în seria de meciuri de la mijlocul săptămânii, însă cu un avans de 10 puncte, echipa este încă marea favorită la câștigarea titlului în Bundesliga în acest an.
Cu toate acestea, o așteaptă încă un meci foarte dificil. E posibil să fie cel mai anticipat meci al sezonului – Borussia Dortmund se deplasează la Munchen în weekend. Va fi cea de-a 114-a confruntare între cele două echipe și a 95-a care are loc în Bundesliga. Der Klassiker, cum este numit în Germania, pare a fi ceva mai important pentru oaspeți de data asta, dat fiind că aceștia se luptă pentru a încheia pe un loc mai bun decât cel pe care îl ocupă în acest moment – locul 4. Avansul lui Bayern din fruntea clasamentului este considerabil, dar pura importanță a derby-ului va avea un cuvânt de spus în ce privește modul de abordare al meciului. Dortmund a câștigat cele trei puncte când echipele s-au întâlnit pe Westfalenstadion în noiembrie. Cu Bayern dornică de răzbunare, ne putem aștepta la un thriller. Bayern Munchen – Borussia Dortmund este LIVE pe Eurosport 2, sâmbătă la ora 19:30.
Etapa începe însă vineri cu o confruntare între două echipe aflate în forme foarte contrastante. Transformarea lui Werder Bremen din candidată la retrogradare spre o echipă de mijlocul clasamentului a fost la fel de impresionantă precum căderea lui Eintracht Frankfurt din primele locuri din Bundesliga. Werder se va deplasa la Frankfurt după un șir de șase victorii și un egal în ultimele șapte meciuri, în timp ce gazdele au reușit doar două egaluri în ultimele opt partide, fără să câștige vreuna. Echipa lui Niko Kovač are avantajul terenului propriu, dar ar trebui să se aștepte la un meci extrem de dificil împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din ligă ale momentului. Eintracht Frankfurt – Werder Bremen este LIVE pe Eurosport 2, vineri la 21:30.
Romanian Liga I
Oficial | Dinamo continuă transferurile pe filiera CFR-ului
ACUM O ORĂ
Revelația sezonului, RB Leipzig, este încă pe locul secund și va spera să rămână acolo în cele șapte meciuri rămase. Hoffenheim și Dortmund sunt pericolele din urma ei, la patru, respectiv cinci puncte în urmă, dar Bayer Leverkusen reprezintă pericolul iminent. Leverkusen a reușit în sfârșit să câștige un meci după ce forma ei din ultima perioadă a fost dezamăgitoare – o victorie cu 2-0 în fața lui Darmstadt la mijlocul săptămânii. Când Leipzig și Leverkusen s-au întâlnit în noiembrie, un spectaculos meci cu cinci goluri s-a încheiat 3-2 în favoarea lui Leipzig. Încă un meci similar i-ar bucura pe fanii din Bundesliga. RB Leipzig – Bayer Leverkusen este LIVE pe Eurosport 2, sâmbătă la 16:30.
Hertha Berlin și FC Augsburg se vor înfrunta cu gândul la victorie din motive diferite. Cele patru înfrângeri din ultimele cinci meciuri ale Herthei înseamnă că echipa din Berlin înfruntă posibilitatea de a rata calificarea în competițiile europene. Deși încă se află pe locul șase, Hertha va trebui să se lupte cu numeroase echipe pentru a-și menține poziția. Similar, Augsburg este înconjurată de mai multe echipe care speră să se salveze de la retrogradare în partea inferioară a clasamentului. Două echipe cu un moral scăzut și ieșite din formă se vor duela duminică, fiecare dintre ele având nevoie de victorie ca de aer. Hertha Berlin – FC Augsburg este LIVE pe Eurosport 2, duminică la 16:30.
Că tot vorbim despre retrogradare, ultimul meci al etapei 28 va fi Ingolstadt – Darmstadt. Ele sunt cele două echipe care se află momentan pe ultimele două locuri ale Bundesliga. În timp ce Darmstadt nu are șanse realiste de a evita retrogradarea, cele două victorii la rând reușite de Ingolstadt au pus echipa la doar patru puncte de un loc sigur. Meciul de pe teren propriu împotriva lui Darmstadt prezintă oportunitatea ideală ca șirul de succese al gazdelor să se extindă. Fără o victorie aici, cele două reușite dinainte ar putea deveni fără rost. Ingolstadt – Darmstadt este LIVE pe Eurosport 2, duminică la 18:30.
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
ACUM O ORĂ
Liga
Luka Modric, gest emoționant după remiza lui Real cu Elche din campionat
ACUM O ORĂ