Derby County se confruntă de câțiva ani cu serioase probleme financiare. Ratarea promovării în Premier League în 2019, când echipa pregătită atunci de Frank Lampard a pierdut finala barajului (1-2 cu Aston Villa), a fost momentul în care problemele s-au agravat.
Ulterior, clubul de pe Pride Park a fost la un pas să fie vândut unor investitori care promiteau să readucă echipa pe linia de plutire, dar izbucnirea pandemiei a oprit operațiunea. Datoriile s-au aumulat și lucrul de care se temeau fanii cel mai mult s-a întâmplat astăzi, când echipa a intrat oficial în faliment.
Situația este critică și este nevoie urgentă de venirea unui investitor care să achite datoriile de aproximativ 50 de milioane de £. Echipa a început noul sezon cu o depunctare de 12 puncte, dar Federația Esngleză a avertizat că Derby va fi depunctată cu alte 9 puncte din cauza neregulilor financiare și cu alte 3 puncte dacă salariile angajaților din această lună nu vor fi achitate.
Cupa Mondială FIFA
Rooney știe cine nu trebuie să lipsească din primul 11 al Angliei în duelul cu Țara Galilor
27/11/2022 LA 11:30
Derby County este antrenată de Wayne Rooney, care a fost mai întâi interimar, iar din noiembrie 2020 investit cu drepturi depline. Fostul star al lui Manchester United a reușit să salveze echipa de la retrogadare în stagiunea precedentă, dar situația va fi și mai dificilă în acest sezon.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223723.png

Wayne Rooney, încrezător în salvarea echipei

Derby a adunat 10 puncte în primele 8 etape, dar este ultima în clasament, cu -2 puncte, ca urmare a depunctării primite. În cazul în care va urma o nouă depunctare, rămânerea în Championship devine imposibilă, ținând cont că deja "berbecii" sunt la 9 puncte de primul loc care asigură supraviețuirea.
Wayne Rooney nu depune însă armele și a avut o declarație prin care și-a câștigat simpatia fanilor, susținând că nu va pleca de la echipă într-un moment atât de greu și că va lupta până în ultimul moment pentru a o salva.
"Am mai spus că sunt dedicat acestui club și acestui grup de jucători. Îmi place să lucrez cu ei. Sunt dedicat personalului și îmi pasă de ei. Voi face tot ce pot pentru a ajuta. Vom trece în bine, deși se anunță vremuri grele în viitorul apropiat.
Nu știu dacă va fi o nouă depunctare. Slujba mea este să reconstruiesc în plan sportiv și să readuc mândria și demnitatea în club.Acesta este un club mare, cu o mare bază de fani și acei fani merită atenția mea deplină și atenția deplină a jucătorilor.Dacă penalizarea rămâne de 12 puncte, avem șansa de a rămâne în Championship. Dacă aceasta va crește, ar trebui să începem să ne pregătim și pentru League 1", a spus Rooney după victoria contra lui Stoke, în ultima etapă din Championship.
Derby County este un club de mare tradiție în fotbalul englez. Înființat în 1884, Derby s-a numărat printre cele 12 cluburi fondatoare ale Football League (1888). Din păcate pentru fani, Derby se zbate din 2007 în Championship.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Cupa Mondială FIFA
Wayne Rooney, o nouă săgeată spre Ronaldo! "L-aș lăsa acasă, nici nu joacă pentru echipa de club"
21/11/2022 LA 06:31
Premier League
Wayne Rooney a răspuns după interviului incendiar dat de Cristiano Ronaldo
19/11/2022 LA 07:25