Toate ligile de fotbal din Europa s-au oprit odată cu pandemia de coronavirus, mai puțin în Belarus, acolo unde abia a început noul sezon, în ciuda crizei pe care întreaga lume o traversează în aceste momente.
Autoritățile din Belarus le recomandă cetățenilor să nu intre în panică și nu iau nicio măsură în contextul provocat de pandemia de coronavirus.
Mai mult, astăzi a avut loc chiar derby-ului Capitalei, dintre FC Minsk și Dinamo Minsk, câștigat de gazde, scor 3-2. În ciuda problemelor resimțite de celelalte țări europene, suporterii din Belarus n-au avut nicio problemă și au umplut stadionul, ca într-o zi de derby obișnuită. Aproximativ 3.000 de spectatori au fost prezenți în tribune, umplând la arena la capacitate maximă.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
ACUM O ORĂ
Autoritățile au verificat temperatura fiecărui fan înainte de intrarea pe stadion, iar numai câțiva din cei aflați în tribune au purtat măștile recomandate. În afara acestor mici detalii, atmosfera a fost specifică unui derby, departe de pericolul pandemiei.
https://i.eurosport.com/2020/03/28/2800436.jpg

În Belarus, viața continuă în mod normal

FC Minsk a câștigat meciul cu rivala Dinamo, din etapa a doua a campionatului. Gazdele au început excelent partida și au deschis scorul încă din minutul 1. Până la pauză, tabela indica 3-0 pentru FC Minsk, iar fanii aveau motive de bucurie și mai mari. Dinamo s-a trezit la viață spre finalul meciului și a punctat de două ori, însă gazdele au ținut excelent de rezultat și au obținut cele 3 puncte.
În prezent, Belarusul prezintă un număr foarte redus de cazuri confirmate cu Covid-19, motiv pentru care președintele Ligii , Vladimir Bazanov, a anunțat că sezonul proaspăt început poate continua în condiții normale.
"Ce rost are să suspendăm campionatul? Este cumva vreo stare de urgență în țara noastră? Nu este o situația critică, așa că am hotărât să începem sezonul.", a fost mesajul tranșant al lui Bazanov, de săptămână trecută.
https://i.eurosport.com/2020/03/28/2800437.jpg

"Aici nu poate exista vreun virus!"

În același timp, chiar președintele Belarusului, Alexandr Lukashenko, a afirmat că nu există pericole reale pentru care să oprească evenimentele sportive.
"Aici nu poate exista vreun virus, aici e ca în frigider. Sportul, şi în special hocheiul pe gheaţă, reprezintă cel mai bun medicament antivirus!", a spus Lukashenko.
Amenințarea pandemiei nu pare să aibă efect nici printre jucătorii din Belarus:
"Nu este nicio panică la echipă, dar urmărim şi noi ce se întâmplă în lume şi ne pune pe gânduri. Dar este un sentiment fantastic că toată lumea se uită acum la noi. Sunt bucuros să fiu pe terenul de fotbal.", a spus Sandro Tsveiba, unul dintre jucătorii clubului Isloch.
Nicaragua, Turkmenistan, Burundi şi Myanmar sunt celelalte țări din lume în care fotbalul nu a fost oprit.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Jurgen Klopp, impresionat de un jucător de la Liverpool! "Poate revendica un loc în primul 11"
ACUM 2 ORE
Bundesliga
Bayern, prima victorie după 4 etape în Bundesliga! Musiala, omul meciului cu Leverkusen
ACUM 2 ORE