Astfel, o Cupă Mondială din 2 în 2 ani ar fi "lipsită de importanţă" în viziunea selecţionerului francez, iar acesta se împotriveşte unei astfel de decizii, care pare din ce în ce mai plauzibilă.
Franţa a câştigat Cupa Mondială din 2018, într-o finală cu Croaţia şi se află pe primul loc din grupa D, în preliminariile Cupei Mondiale ce se va disputa anul viitor, în Qatar.
Totuşi, Deschamps nu concepe ca actualul format să fie schimbat, precizând că până în prezent a fost foarte bun.
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 7 ORE

Deschamps, mulţumit de actualul format al Cupei Mondiale

Întrebat dacă i-ar conveni ca naţionala sa să participe la o Cupă Mondială din 2 în 2 ani, Deschamps nu a stat pe gânduri: "Faptul că poţi participa la o astfel de competiţie din 2 în 2 ani o face să devină lipsită de importanţă, aşa îmi dă senzaţia, este cea mai corectă expresie pe care o pot folosi.
Nu vreau să par învechit, dar suntem obişnuiţi cu actualul sistem, Cupa Mondială are loc la fiecare 4 ani, până acum a fost foarte bine aşa", a spus Deschamps, citat de Eurosport.fr.
La originea acestei idei controversate stă FIFA, care a început o dezbatere cu privire la desfăşurarea competiţiei din 2 în 2 ani, începând cu 2028.
Din 1930 are loc odată la 4 anila fotbal masculin şi din 1991 pentru fotbalul feminin. Deschamps a subliniat faptul că ar exista mai multe interese pentru ca o astfel de măsură să fie adoptată: "Există foarte multe interese majore, poate se va aproba sau nu acest format, nu am toate detaliile despre asta", a spus Deschamps la conferinţa de presă în care a anunţat lotul naţionalei Franţei pentru meciul cu Belgia, din semifinalele UEFA Nations League.
"Dacă interesele sunt comune și suficient de importante pentru majoritatea, putem ajunge la acest caz, dar cred că în acel moment nu voi mai fi îngrijorat, așa că mă voi limita a urmări meciurile", a adăugat Deschamps zâmbind, ţinând cont de faptul că înţelegerea sacu naţionala Franţei se va încheia după Cupa Mondială din Qatar, în 2022.
Totuşi, selecţionerul francezilor nu a închis ușa ideii de a juca un meci amical în Qatar în martie 2022 ca parte a pregătirii pentru următoarea Cupă Mondială.
Deschamps este câştigător al Cupei Mondiale ca jucător în 1998 şi ca antrenor al Franţei, în 2018.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 7 ORE