Reprezentanții Federației Române de Fotbal nu au ajuns, încă, la un acord cu Ladislau Boloni pentru ca antrenorul să preia postul de selecționer al echipei naționale de fotbal. Negocierile dintre cele două părți au continuat în acest weekend.
Potrivit unor surse din cadrul FRF, Răzvan Burleanu și Ladislau Boloni s-au întâlnit sâmbătă, tehnicianul făcând clare toate cerințele sale pe care forul trebuie să le îndeplinească pentru ca el să semneze. După discuția cu președintele Federației, antrenorul a plecat la Târgu Mureș, unde va analiza oferta, așteptând ca avocații să-i înmâneze contractul cu toate condițiile sale. Abia apoi Boloni va semna și va putea fi prezentat oficial.
"Burleanu și Boloni au negociat sâmbătă. Tratativele nu sunt facile, dar toată lumea se aștepta la asta. Președintele FRF încearcă să îi respectele dorințele antrenorului, dar își asigură și el riscuri cât mai mici. De partea cealaltă, Boloni, pe care îl știe toată lumea cât de atent este la contracte, vrea ca totul să fie pus la punct în cel mai mic detaliu. Absolut totul vrea să fie stabilit, de la început, și să fie trecut în acte.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM 12 ORE
În acest moment, totul este în joc. Boloni i-a infomat pe cei din Federație că va pleca din București. Merge la Târgu Mureș, acasă, și așteaptă vești de la avocați, când contractul cu tot ce s-a discutat va fi gata. Vrea să ia decizia în tihnă și i-a transmis asta și președintelui Burleanu", au declarat surse federale, potrivit ProSport.
Boloni ar urma să semneze un contract valabil doi ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi ani, dacă România se va califica la turneul final al Campionatului European din 2024. Salariul selecționerului va fi de 30.000 de euro pe lună.
Citește și:

LADISLAU BOLONI ARE EXPERIENȚĂ, DAR NU CUNOAȘTE FOTBALUL ROMÂNESC

După refuzurile pe bandă rulantă din partea antrenorilor cu o cotă bună se părea că Adrian Mutu va fi numit selecționer, ceea ce ar fi însemnat că naționala ar fi ajuns pe mâna unui antrenor lipsit de experiență, dar cu un nume uriaș. Boloni are și un nume de rezonanță, dar și o vastă experiență, singurul inconvenient în ceea ce-l privește fiind faptul că nu cunoaște aproape deloc fotbalul românesc.
Ladislau Boloni nu a antrenat niciodată în Liga 1, iar primul său mandat pe banca naționalei s-a încheiat în urmă cu 20 de ani. Totuși, experiența acumulată de Boloni în campionate importante ale Europei (Portugalia, Franța, Belgia) îl recomandă pentru preluarea primei reprezentative.
Contextul în care Boloni ar veni la națională este unul favorabil, chiar dacă fotbalul românesc este într-o criză profundă. La Euro 2024 se vor califica primele două echipe din grupele preliminarii și mai există și șansa de a ajunge la turneul final din Germania prin intermediul Ligii Națiunilor, acolo unde România nu are o grupă infernală. Astfel, o calificare la Campionatul European nu este imposibilă, mai ales că preliminariile vor avea loc în 2023, astfel că noul selecționer va avea timp suficient să-și impună filosofia.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Edi Iordănescu nu ar spune 'nu' echipei naționale! "Am acumulat o anumită experiență care mă ajută"
12/01/2022 LA 10:47