În ultima etapă din Championship, Derby County a remizat cu Sheffield Wednesday, scor 3-3, iar punctul obținut a asigurat rămânerea în Championship a echipei antrenate de Wayne Rooney, care a terminat prima peste linia retrogradării, cu un punct peste Wycombe, asta și pentru că cei de la Rotherham au fost egalați în minutul 88 în deplasarea de la Cardiff.
Bucuria fanilor celor de la Derby a durat însă doar 2 zile, deoarece astăzi aceștia au primit o veste cumplită. Mai exact, echipa ar putea fi depunctată pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Daily Mail anunță că sancțiunea ar putea veni ca urmare a apelului pe care Liga Engleză l-a câștigat astăzi, față de o decizie din luna august a anului trecut, care scutea clubul de pe Pride Park de orice sancțiune.
UEFA E DE ACORD CU MUTAREA FINALEI CHAMPIONS LEAGUE ÎN ANGLIA, DAR PUNE CÂTEVA CONDIȚII CLARE
MLS
Rooney, lecție de umanitate! Antrenorul lui DC United a schimbat un jucător, după un scandal rasist
19/09/2022 LA 12:49

Derby County riscă să retrogradeze din cauza Încălcării fair play-ului financiar

Astfel, Derby va fi pedepsită pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Pe lângă amendă, echipa lui Rooney ar putea primi și o depunctare de 3 puncte, ceea ce ar însemna retrogradarea automată în League One, al 3-lea eșalon din Anglia.
În aceste condiții, Derby ar rămâne cu 41 de puncte, iar cei de la Wycombe ar juca și la anul în Champioship.
Derby County a avut mari probleme financiare în ultima vreme, dar se părea că salvarea va veni de la omul de afaceri spaniol, Erik Alonso, care și-a dat acordul pentru a prelua clubul. Totuși, o eventuală retrogradare în Liga a 3-a nu ar mai face atât de atractiv clubul, iar viitorul este sumbru, întrucât actualul proprietar (Mel Morris) nu mai dorește să investească.
Derby County este un club de mare tradiție în fotbalul englez. Înființat în 1884, Derby s-a numărat printre cele 12 cluburi fondatoare ale Football League (1888). Din păcate pentru fani, Derby se zbate din 2007 în Championship. În 2019, sub conducerea lui Frank Lampard, Derby a fost aproape de revenirea în Premier League, dar a pierdut finala play-off-ului în fața celor de la Aston Villa.
Ligue 1
Mbappe, criticat dur pentru comportamentul față de Messi! "Nu am văzut niciodată un ego mai mare"
19/08/2022 LA 06:47
Premier League
Rooney crede că United trebuie să-l vândă pe Ronaldo! Argumentele fostului atacant al "diavolilor"
07/08/2022 LA 10:32