Înainte de Campionatul Mondial în care România a obținut cea mai bună performanță din istorie, ajungând la un pas de semifinale, Columbia era văzută de mulți drept principala favorită. Inclusiv marele Pele a pariat pe sud-americani, care învinseseră la Buenos Aires, în preliminarii, cu 5-0 marea echipă a Argentinei.
Cu o formație plină de stele, din care se remarcau Rincon, Valderrama sau Asprilla, Columbia a dezamăgit la Mondial. A pierdut cu România (1-3), pentru ca apoi să iasă învinsă și din duelul cu SUA (1-2). În acest din urmă meci, Andres Escobar și-a marcat un autogol și a devenit ținta cartelurilor drogurilor din Columbia, care l-au văzut responsabil pentru eliminarea echipei de la turneul final.
Fundașul a fost ucis pe 2 iulie, în parcarea unui club din Medellin, cel care a fost ulterior arestat recunoscându-și fapta. Criminalul era un membru cunoscut al unui cartel al drogurilor din orașul care devenise celebru în toată lumea din cauza lui Pablo Escobar și a explicat că mobilul actului său a fost răzbunarea pentru eliminarea de la Mondial.
Romanian Liga 2
Veste proastă pentru Dinamo! Nicolae Badea se retrage din programul DDB
ACUM 8 ORE
Asprilla, bun prieten cu Andres Escobar, a rememorat ce s-a întâmplat la turneul final și imediat după și a dezvăluit că fundașul columbian se temea pentru viața sa. În anii '80 și începutul anilor '90, Columbia era una dintre cele mai nesigure țări de pe glob, fiind "teatrul de operațiuni" pentru cartelurile din Medellin și Cali, care exportau cantintăți enorme de cocaină în SUA.
"În avionul de întoarcere din SUA, Andres Escobar m-a implorat tot zborul să nu ies în discoteci. "Nu ieși, suntem amenințați, promite-mi că nu ieși!". I-a spus că nu voi ieși. Așa că mi s-a părut incredibil că el nu a respectat pactul. Am fost trezit la 4 dimineața și mi s-a spus: "Andres Escobar a fost ucis". Am crezut că e o glumă. Am dat drumul la radio și am ascultat, chiar se întâmplase. Am plâns ca un nebun, cred că o lună întreagă nu m-am oprit din plâns. Andres mi-a fost un mare prieten, m-a ajutat enorm când am ajuns la Atletico Nacional", a rememorat Asprilla.

Amenințări după meciul cu România

Jucătorii Columbiei au primit amenințări cu moartea încă după primul meci de la turneul final, cedat în fața tricolorilor. Conștienți de ce sunt capabili membrii clanurilor mafiote, fotbaliștii au luat foarte în serios totul, temându-se pentru vieților lor și ale apropiaților.
"Am simțit multă teamă pe teren după meciul cu România, din 1994. Am primit amenințări cu moartea. Înainte de partida cu SUA, l-am văzut pe Maturana (n.r. selecționerul Columbiei) plângând în vestiar. Trebuia să mergem să vorbim cu familiile noastre și știam că dacă nu vom câștiga am putea fi omorâți. Asta te sperie. După meciul cu SUA, unul ciudat, am început să plângem în vestiar și să ne întrebăm cum vom ieși din situația aceea. Ne era teamă pentru ce se va întâmpla în Columbia, când ne întoarcem, dar și pentru familiile care erau deja acolo", a mai spus Asprilla.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Todd Boehly vrea să cumpere și un club din Portugalia! Care este planul noului patron de la Chelsea
ACUM 10 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 11 ORE