Reacțiile antrenorului Mircea Lucescu sunt de înțeles, uneori, chiar și pentru jucătorii săi. Răzvan Raț (39 de ani) a rememorat un episod consumat în 2011, după un meci al lui Șahtior cu Barcelona, recunoscând că a fost la un pas să facă un gest care i-ar fi încheiat cariera.
"Am pierdut cu 5-1, eram la flash-interviu. S-a auzit vocea lui nea Mircea: <<Spune, bă, că am luat două goluri din cauza ta! Spune asta!>>. Sincer vă spun... În momentul în care am auzit asta mi s-a pus o ceață și m-am gândit o secundă, două să iau microfonul și să dau după el. Îmi venea să-i dau cu ceva în cap!", a povestit Răzvan Raț, pentru gsp.ro.
Fotbalistul s-a abținut însă. "Mi-am dat seama că în momentul ăla cariera mea se va termina. Sau trebuia să mă liniștesc. Asta-i viața. Și să înghit și lucrul ăsta. Unele reacțiile ale lui Mircea Lucescu sunt oarecum deplasate în anumite momente, dar era antrenorul meu. N-aveam ce să comentez, deși am avut o secundă în care am vrut să dau cu microfonul după el!", a explicat Raț.
Romanian Liga I
Ladislau Boloni, la un pas de Liga 1! Marele antrenor ar putea fi înlocuitorul lui Grozavu la Sepsi
ACUM 22 MINUTE

Reperele carierei lui Răzvan Raț

  • În România, numele său este legat de clubul Rapid, pentru care a semnat pentru sezonul 1998/1999. Raț a contribuit la ultimele două titluri câștigate de giuleșteni, la câștigarea unei Cupe a României și Supercupe.
  • A jucat peste 100 de meciuri în cupele europene intercluburi (107), reușind să înscrie un gol.
  • În 2009, a câștigat Cupa UEFA alături de Șahtior, echipă pentru care a jucat 10 ani, câștigând în total 16 trofee.
  • Titular între 2002 și 2016 pe postul de fundaș stânga, Raț a adunat 113 selecții la naționala României, evoluând la două turnee finale (Euro 2008 și Euro 2016).
Liga Campionilor UEFA
Cum să cheltui 3 miliarde de € pentru un vis interzis! PSG și City, bogații fără glorie din UCL
ACUM O ORĂ
Fotbal
Top 10 al celor mai mari salarii de la PSG și Manchester City
ACUM 2 ORE