Reacțiile antrenorului Mircea Lucescu sunt de înțeles, uneori, chiar și pentru jucătorii săi. Răzvan Raț (39 de ani) a rememorat un episod consumat în 2011, după un meci al lui Șahtior cu Barcelona, recunoscând că a fost la un pas să facă un gest care i-ar fi încheiat cariera.
"Am pierdut cu 5-1, eram la flash-interviu. S-a auzit vocea lui nea Mircea: <<Spune, bă, că am luat două goluri din cauza ta! Spune asta!>>. Sincer vă spun... În momentul în care am auzit asta mi s-a pus o ceață și m-am gândit o secundă, două să iau microfonul și să dau după el. Îmi venea să-i dau cu ceva în cap!", a povestit Răzvan Raț, pentru gsp.ro.
Fotbalistul s-a abținut însă. "Mi-am dat seama că în momentul ăla cariera mea se va termina. Sau trebuia să mă liniștesc. Asta-i viața. Și să înghit și lucrul ăsta. Unele reacțiile ale lui Mircea Lucescu sunt oarecum deplasate în anumite momente, dar era antrenorul meu. N-aveam ce să comentez, deși am avut o secundă în care am vrut să dau cu microfonul după el!", a explicat Raț.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
ACUM 2 ORE

Reperele carierei lui Răzvan Raț

  • În România, numele său este legat de clubul Rapid, pentru care a semnat pentru sezonul 1998/1999. Raț a contribuit la ultimele două titluri câștigate de giuleșteni, la câștigarea unei Cupe a României și Supercupe.
  • A jucat peste 100 de meciuri în cupele europene intercluburi (107), reușind să înscrie un gol.
  • În 2009, a câștigat Cupa UEFA alături de Șahtior, echipă pentru care a jucat 10 ani, câștigând în total 16 trofee.
  • Titular între 2002 și 2016 pe postul de fundaș stânga, Raț a adunat 113 selecții la naționala României, evoluând la două turnee finale (Euro 2008 și Euro 2016).
Fotbal
Jurgen Klopp, impresionat de un jucător de la Liverpool! "Poate revendica un loc în primul 11"
ACUM 2 ORE
Bundesliga
Bayern, prima victorie după 4 etape în Bundesliga! Musiala, omul meciului cu Leverkusen
ACUM 3 ORE