Rafael Marquez a ajuns în 2003 pe Camp Nou, iar în perioada petrecută acolo a câștigat 4 titluri și două Ligi ale Campionilor. Puțini știau însă că în 2002 mexicanul s-a aflat foarte aproape de Real Madrid. În cele din urmă, Florentino Perez a optat pentru transferul lui Ronaldo de la Inter, astfel că Real nu a mai avut bani să îl achiziționeze și pe fundașul lui Monaco.
Tot răul spre bine pentru Marquez, care după doar un an a semnat cu marea rivală a grupării "blanco", Barcelona, unde a făcut parte din ceea ce mulți specialiști consideră a fi "cea mai bună echipă din toate timpurile".
"Eram foarte aproape de a ajunge la Real Madrid. Eram în al doilea an la Monaco și erau discuții foarte avansate pentru transferul meu. În cele din urmă, l-au luat pe Ronaldo și nu au mai fost bani și pentru aducerea mea. Din fericire, Ronaldo m-a împiedicat să mă transfer la Madrid. Am ajuns apoi la Barcelona, de care m-am îndrăgostit. Inima mea va fi mereu în Catalunya", a spus Marquez pentru El Chiringuito.
Cupa Mondială FIFA
Tite, OUT de la naționala Braziliei după eliminarea de la Mondial! Cine e dorit în locul lui
ACUM 27 MINUTE

Ronaldinho în formă maximă, peste Messi

Marquez a avut ocazia, în cei 7 ani petrecuți pe Camp Nou să îi vadă și pe Ronaldinho și pe Messi în vârf de formă și consideră că "Dințosul" a avut un plus evident prin comparație cu starul argentinian. Din păcate pentru fotbal, Ronaldinho a avut doar 2-3 sezoane în care să evolueze la nivel maxim, cariera sa fiind dublată de o viață personală destul de dezorganizată.
"Eu îl prefer pe Ronaldinho. L-am văzut pe brazilian în momentele lui maxime și era capabil de lucruri incredibile. Sigur, Messi compensează cu o constanță formidabilă, dar Ronaldinho a avut acea magie, acea bucurie de a juca fotbal. Făcuea lucrurile diferit și de asta a fost așa iubit", a mai spus Marquez.
În ceea ce privește cel mai bun antrenor din carieră, alegerea a fost ușoară: Pep Guardiola. Catalanul a făcut din Barcelona cea mai puternică echipă din Europa (două Ligi ale Campionilor cucerite -2009 și 2011-), iar modul în care vedea fotbalul și reușea să transmită dorințele sale jucătorilor impresiona.
"Am avut antrenori foarte buni toată cariera, începând de la Ricardo La Volpe, în Mexic. Am învățat multe de la el, în special chestii legate de tactică. Apoi, Didier Deschamp m-a ajutat enorm la Monaco. După, i-am avut pe Rijkaard, Guardiola și așa mai departe, doar antrenori mari. Pentru mine, cel mai bun a fost Guardiola, vede fotbalul în ansamblu. Dar, mai presus de toate, ceea ce vrea să pună în practică pe teren și funcționează. Este un perfecționist, am câștigat tot ce se putea câștiga alături de el", a concluzionat fostul fundaș mexican.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Ibrahimovic a dezvăluit care e favorita sa la Cupa Mondială din Qatar! Motivul invocat de suedez
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Van Gaal nu se teme atât de mult de Messi. Declarația antrenorului batav și replica lui Scaloni
ACUM 5 ORE