Pentru a nu-l pierde gratis la finalul sezonului (intrase în ultimele șase luni de contract cu Spurs), Tottenham l-a cedat pe "creierul" său la Inter, formație care visează să oprească supremația lui Juve în Serie A. Danezul a semnat un contract pe 4 sezoane și jumătate, iar nerazzurrii le vor plăti oficialilor de la Tottenham 20 de milioane de euro.
Mourinho a dezvăluit, după plecarea lui Eriksen, că a încercat să îl convingă să își prelungească înțelegerea din prima zi în care a preluat pe Spurs, însă mijlocașul avea deja planul bine stabilit.
"În ziua în care am ajuns la Tottenham, am vrut să vorbesc cu el și mi-a spus că nu va semna sub nicio formă un nou contract. Mi-a zis că decizia o luase înainte să vine eu și că nu mai poate fi nimic de făcut. Din acel moment, am încercat să construiesc echipa fără el, pentru că era foarte probabil ca din ianuarie să plece. Christian a fost un băiat bun în vestiar. A fost mereu pozitiv și mereu extrem de politicos cu toată lumea, deși era într-o situație mai puțin plăcută. E normal să fii limitat în condițiile în care știi că nu vei mai continua la un club. De aceea nici nu am mizat foarte mult pe el, nu mai era același Christian ca înainte, dar e normal. În vestiar, însă, a fost un băiat incredibil", a spus Mourinho la conferința de presă de dinaintea partidei cu City.
Cupa Mondială FIFA
Elvețienii rămân precauți în ceea ce îl privește pe Ronaldo: "Poate înscrie în orice secundă"
ACUM 7 MINUTE

Mourinho are încredere în tinerii lui Tottenham

Mourinho l-a promovat pe tânărul Tanganga, Winks devine la rândul lui o soluție pe termen lung, iar în această perioadă de mercato Daniel Levy i-a adus pe Steven Berwijn (PSV, 22 ani) și Gedson Fernandes (Benfica, 21 de ani).
În aceste condiții, probabilitatea ca Spurs să mai prindă un loc de Champions League a scăzut destul de mult, mai ales că golgheterul Harry Kane va lipsi până în aprilie.
"Specialul" a admis că în acest moment Tottenham nu se poate gândi la mari performanțe, dar e convins că această formație poate, în 2-3 ani, să facă o figură frumoasă în Premier League.
"Avem o echipă tânără, care poate fi în unele momente naivă. O astfel de formație poate nu are know-howul și capacitatea să gestioneze perfect momentele mai dficile. Dar, din alt punct de vedere, e extrem de motivant pentru mine să lucrez cu fotbaliști atât de tineri, care pot să crească. Ne gândim mereu la viitor și sunt convins că vom reuși să formăm o echipă puternică. Bergwijn are deja selecții la națională și a jucat în Champions League cu PSV, deci el nu îmi fac probleme pentru el, nu e un copil venit de pe stradă", a mai spus Mourinho.
În acest weekend, în Premier League e marele derby al celor mai buni antrenori din ultimele două decenii. Mourinho și Guardiola sunt față în față în Tottenham - City, partidă care va putea fi urmărită duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Cupa Mondială FIFA
S-a născut la Madrid, dar va juca împotriva Spaniei la Cupa Mondială: "Nu mă simțeam acasă"
ACUM O ORĂ
La Liga
Endrick, tot mai aproape de Real Madrid! Florentino Perez a acceptat "clauza anti-Haaland"
ACUM O ORĂ