Dorin Goian și-a construit o carieră impresionantă în fotbal, el trecând pe la FCM Bacău, Steaua, Palermo si Glasgow Rangers. Primii pași in fotbal i-a făcut însă la Foresta Fălticeni în urmă cu 23 de ani.
În Suceava l-a prins și criza din prezent. El nu mai este antrenor la echipa de liga a III-a, Bucovina Rădăuți, de la care și-a dat demisia în luna ianuarie. Astfel, s-a întors acasă și se află în epicentrul pandemiei de coronavirus din România, Suceava. Ordonanța militară 6 decretată luni seară a plasat Suceava și alte 8 localități din apropiere în carantină.

Interviu exclusiv cu Dorin Goian, aflat la Suceava în orașul în carantină

Scottish Premiership
Ianis Hagi, sfătuit să rămână la Rangers cel puțin încă un an! "Este exact unde trebuie"
25/12/2021 LA 17:21

Goian: "Avem nevoie de ajutor"

Goian a povestit pentru Eurosport care este situația în aceste momente. Fostul internațional admite ca nici nu se mai gândește la fotbal în aceste momente.
Din păcate știm cu toții că, începând de aseară, Municipiul Suceava și încă 8 localități au intrat în carantină. Nu iese, nu intră nimeni. Ce era lumea speriată înainte în oraș, probabil starea de panică se va accentua. Dar nu asta e soluția pentru că practic nu se schimbă prea mult situația pentru noi sucevenii. Mai mult planează starea asta de panică, de nesiguranță. Vorbeam cu prieteni, colegi din orași, toată lumea are această frică de a nu păți ceva, nu neapărat legat de acest virus, ci să aibă alte probleme medicale și să fie nevoiți să meargă la spital.
Lumea nu are încredere acum că spitalul Municipal din Suceava îți poate asigura un minim de condiții să devii sănătos indiferent de ce probleme ai. Trebuie să fim pozitiv, asta este situația. Sperăm să fie cu folos această carantinare, din păcate s-a ajuns în această situația. Toată lumea e tristă, ne încearcă și un sentiment de furie pentru că în urma unor decizii total neprofesioniste și neinspirate ale unor persoane s-a ajuns în această situație. Mă doare ca sucevean că lumea începe să ne catalogheze ca Lombardia României. Suntem într-o situație dificilă, avem nevoie de ajutor, fără doar și poate
Acum nevoie de mai mult ajutor și psihic, și medical. Pentru că este un focar mare aici la Suceava și poate că mai mulți ochi ar trebui să se îndrepte acum spre Suceava decât spre alte orașe. Am fost și sunt implicat în stângeri de fonduri, s-au donat bani, s-au trimis produse medicale la Suceava prin ce s-a putut achiziționa. Sucevenii au dat dovadă de un spirit civic ieșit din comun, poate mai mult ca niciodată. Au donat către asociații pentru a ajuta spitalul și cadrele medicale cu aceste echipamente de care avem disperată nevoie. Situația este una critică și de asta ar fi bine, pentru că persoanele de aici au pierdut controlul și nu pot gestiona situația, ca Ministrul Sănătății sau persoanele competente să trimită medici, o echipă care să poate rezolva această situație critică de la Suceava.
Rămâne testarea marea problemă, am vorbit și cu alți medici și mi-au spus acest lucru. Văd că s-a vorbit despre București, cred că Suceava ar trebui să aibă prioritate vizavi de această testare în masă. Mă uit pe geam și mai vorbesc cu prieteni care patrulează orașul iar sucevenii respectă regulile, stau în casă. Lumea stă în casă, lumea e panicată. Cred că ceea ce depinde de noi sucevenii am respectat.
Am vorbit cu prieteni din Palermo, acolo situația nu este la fel de gravă ca în nordul Italiei. Italienii le reproșează autorităților că nu au luat măsurile necesare mult mai devreme. Noi, românii, probabil ar fi trebuit să învățăm mai bine din ceea ce se întâmplă acolo
Nu știu dacă este momentul să ne gândim acum la sport, cred că și oamenii care sunt implicați direct în sport ne gândim în primul rând cum să ieșim din această criză medicală. Apoi să ne gândim cum să reluăm sportul, ce se va întâmpla cu acest sezon, ce se va întâmpla cu Euro, am văzut că s-au luat decizii. Dar cred că acum gândul comun al Planetei ar trebui să fie la această problemă medicală, să încercăm să ne bucurăm din nou de o plimbare din parc
La Suceava au avut loc peste 500 de cazuri de paciení testați pozitiv cu coronavirus, un sfert din cazurile din România.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Șumudică nu a spus "Da" și probabil nici nu o va face. Ce variantă are FCSB pentru banca tehnică
20/05/2021 LA 06:51
Scottish Premier League
Prima reacție din tabăra lui Celtic după ce Glasgow Rangers a devenit campioana Scoției
07/03/2021 LA 18:05