Gică Popescu a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români din istorie. "Baciul" a fost unul dintre liderii "Generației de Aur", iar la nivel de club a jucat la cluburi precum Barcelona (a fost și cpăitan) și Galtasaray, alături de care a cucerit trofee europene.
În memoria fanilor Galatei, Gică Popescu a rămas ca omul care a transformat penalty-ul decisiv în finala Cupei UEFA din 2000, când turcii au câștigat în fața lui Arsenal. La mai bine de 20 de ani distanță de la acel meci, Gică Popescu a dezvăluit că nu ar fi trebuit să fie pe teren.
"Viața te răsplătește în momentul în care faci sacrificii. Cu cinci zile înainte de finala Cupei UEFA jucam la Izmir cu o echipă retrogradată. Noi eram deja campioni. La antrenament, eu îmi puneam feșe din leucoplast, că aveam gleznele subțiri și le protejam. M-am dus în sala medicului și a maseurilor să îmi tai feșele, dar n-am văzut că acele cuttere aveau probleme și cuțitele erau ieșite și în partea de jos. Am tras o dată, iar când am tras a doua oară am simțit o arsură groaznică. Am deschis feșele și am văzut că mi-am tăiat o porțiune de 10 centimetri. Intrase cutterul cam 3-4 milimetri.
Turkish Süper Lig
Cicâldău și Moruțan au un nou antrenor la Galatasaray! Cine îi va lua locul lui Fatih Terim
11/01/2022 LA 08:54
A început să curgă sânge foarte mult, curgea peste tot. Norocul meu a fost că era doctorul acolo, pentru că ne pregăteam să plecăm la Izmir, și mi-a pus doctorul 10 copci pe loc. A venit imediat Fatih Terim de sus, a făcut ședință. Trebuia să rămân acasă, pentru că nu puteam să mă recuperez mai devreme de o lună de zile, însă am insistat să vin și eu la meci. I-am spus apoi, la Copenhaga, că vreau să fac și eu antrenament.", a declarat Popescu în cadrul Podcast-ului lui Migai Morar, citat de gsp.ro.

Gică Popescu: "Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor"

Fostul internațional român a mers mai departe și a explicat cum a jucat până la urmă în cel mai important meci din istoria Galatei: "M-au pus să semnez și am făcut antrenament, dar cu injecții. După antrenament, îmi era teamă să deschid gheata, pentru că aveam șosete albe și erau roșii. Am desfăcut până la urmă, era să îmi pocnească rana. Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor. Nu aveam nicio șansă să joc a doua zi, dar am jucat pe semnătură. Mi-au făcut injecții de jur împrejur și am marcat golul cu care Galatasaray a câștigat Cupa UEFA."
Gheorghe Hagi a fost și el pe teren în acea finală de la Copenhaga, dar "Regele" a fost eliminat în minutul 94. În toamna anului 2000, Galatasaray avea să își treacă în palmares și Supercupa Europei, după un meci câștigat cu 2-1, după prelungiri, în fața lui Real Madrid.
Turkish Süper Lig
Fatih Terim, out de la Galatasaray! Cine e mare favorit să devină antrenorul lui Moruțan și Cicâldău
10/01/2022 LA 14:24
Turkish Süper Lig
Fanii Galatei au răbufnit după înfrângere! Ce au spus Terim și Cicâldău despre meciul cu Giresunspor
08/01/2022 LA 20:06