Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă în Cupa Germaniei! Bayer Leverkusen a fost eliminată de o echipă de Liga a 4-a

Nicu Savin

Actualizat 03/02/2021 la 00:57 GMT+2

Indiferent de țară, meciurile din cupă aduc an de an surprize foarte mari. Așa s-a întâmplat și în această seară în Cupa Germaniei, unde Bayer Leverkusen a fost eliminată de o echipă din Liga a 4-a.

RW Essen a elinat-o pe Bayer Leverkusen din optimile de finală ale Cupei Germaniei

Credit imagine: Getty Images

Bayer Leverkusen traversa o periaodă nefastă în Bundesliga, "aspirinele" având 5 înfrângeri în ultimele 7 partide, dar nimeni nu se aștepta ca formația lui Peter Bosz să se facă de râs în Cupa Germaniei.
Chiar dacă a jucat în deplasare meciul din optimile de finală, Leverkusen era mare favorită contra celor de la RW Essen, formație care evoluează în Liga a 4-a din Germania. Cei de la Bayer au dominat cu prisosință, au tras peste 20 de șuturi spre poarta adversă, dar golul nu a venit, astfel că la finalul celor 90 de minute tabela arăta ca la începutul meciului și s-a intrat în prelungiri.
Leon Bailey a marcat în minutul 105 și se părea că Leverkusen va scăpa totuși basma curată din această confruntare, dar nu a fost deloc așa. Kefkir a egalat pentru Essen în minutul 108, iar Engelmann a dat lovitura de grație în minutul 117.
Fanii micuței echipe de Liga a 4-a au uitat de regulile de distanțare și au ieșit în stradă pentru a sărbători una dintre cele mai importante victorii din istoria recentă a clubului. De menționat că echipa din estul Germaniei are în palmares o cupă națională, cucerită însă în sezonul 1952-1953.

Borussia Dortmund s-a calificat cu greu în sferturile Cupei Germaniei

După eliminarea surprinzătoare a celor de la Bayer Leverkusen, și Borussia Dortmund a fost aproape de un eșec răsunător. "Galben-negrii" au început ca din tun partida cu Paderborn (2.Bundesliga) și după doar 16 minute conduceau deja cu 2-0, după golurile lui E.Can (min.6) și J.Sancho (min.16), scor care a rămas pe tabelă și la pauză.
Paderborn a revenit în joc în minutul 79 prin golul lui Justvan, iar finalul a fost absolut dramatic. Borussia a avut un gola nulat cu VAR în minutul 90+5, iar apoi oaspeții au primit un penalty. Owosu a transformat în minutul 90+8, astfel că s-a intrat în prelungiri. Salvarea Borussiei a venit de la E.Haaland, care a marcat în minutul 96 golul care a adus calificarea în sferturile de finală.
Holstein Kiel, echipa care a eliminat-o pe Bayern Munchen în turul precedent, s-a impus la penalty-uri contra lui Darmstadt, o altă echipă din liga secundă. În fine, Werder Bremen a trecut cu 2-0 de Greuther Furth în singurul meci de astăzi care nu a avut nevoie de prelungiri.
Mâine se vor disputa celelalte 4 partide din optimile de finală: RB Leipzig-Bochum, Stuttgart-Gladbach, Wolfsburg-Shalke și Regensburg-FC Koln.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo