Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație unică în Cupa Germaniei! Leverkusen e singura echipă din Bundesliga în semifinale și poate face dubla

Dani Morar

Publicat 13/03/2024 la 12:11 GMT+2

Bayer Leverkusen are parte de o șansă incredibilă și ar putea face dubla în fotbalul german. Gruparea antrenată de Xabi Alonso e singura echipă din Bundesliga rămasă în Cupa Germaniei, după ce Saarbrucken a eliminat-o pe Borussia Monchengladbach.

Bayer Leverkusen bezwang Wolfsburg 2:0

Credit imagine: Getty Images

Cupa Germaniei a ajuns în faza semifinalelor, odată cu ultimul duel din sferturi, care a avut loc marți seara. Saarbrucken, formația din liga a 3-a care a eliminat-o pe Bayern Munchen, a mai făcut o victimă și s-a calificat în penultimul act.
Partida cu Monchengladbach a început rău pentru micuța formație, care a încasat gol după numai 8 minute, de la Robin Hack. În ciuda golului rapid încasat, Amine Naifi a egalat pentru gazde, care au dat lovitura în minutul 90+3, prin Kai brunker.
În semifinalele DFB Pokal se mai află două echipe din liga secundă, Dusseldorf și Kaiserslautern, și Bayer Leverkusen, care pare să aibă drum liber spre o dublă istorică, mai ales dacă ne raportăm la jocul prestat de elevii lui Xabi Alonso și la seria de meciuri fără înfrângere.
Este pentru prima dată în istoria competiției când doar o singură echipă din Bundesliga ajunge în semifinalele Cupei Germaniei, toate celelalte 3 venind din eșaloanele inferioare.
Tabloul semifinalelor Cupei Germaniei:
  • Saarbrucken – Kaiserslautern
  • Bayer Leverkusen – Dusseldorf.
Citește și:

Bayer Leverkusen are un sezon fabulos

Xabi Alonso și Bayer Leverkusen își continuă parcursul nemaipomenit din acest sezon. Fără înfrângere de la startul stagiunii, "aspirinele", conduse de pe bancă de cel mai curtat antrenor al momentului, au realizat o performanță unică în istoria fotbalului german.
Liderul necontestat din Bundesliga a ajuns la 36 de meciuri fără înfrângere de la startul sezonului și a bătut recordul setat de Bayern Munchen în 2020, de 32 de meciuri. Xabi Alonso a reușit să construiască statistic, una dintre cele mai bune echipe din istoria campionatului German.
Acest record este un bonus pentru trupa tehnicianului spaniol, care are 10 puncte avans față de Bayern Munchen. Bavarezii mai au la dispoziție doar 9 etape pentru a recupera acest ecart, iar titlul pare o chestiune de timpe pentru Leverkusen.
Mai mult decât atât, Leverkusen are șansa chiar la triplă dacă se va impune și în Europa League. Acolo, nemții vor juca returul împotriva lui Qarabag, joi, de la ora 22:00. Rezultatul din prima manșă a fost 2-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo