Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen a câștigat Supercupa Germaniei, după o victorie cu 3-1 contra Borussiei Dortmund

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/08/2021 la 23:28 GMT+3

Bayern Munchen a câștigat Supercupa Germaniei după ce s-a impus cu 3-1 împotriva Borussiei Dortmund, un meci jucat chiar pe terenul galben-negrilor.

Robert Lewandowski marca ante el Dortmund en la final de la Supecopa

Credit imagine: Getty Images

Partida a început pe contre, ambele echipe având ocazii importante de a deschide scorul în prima jumătate de oră. Echilibrul a fost rupt în minutul 40, când Lewandowski a marcat cu o lovitură de cap în urma unei centrări ideale a lui Serge Gnabry.
Repriza secundă a debutat perfect pentru bavarezi, care și-au dublat avantajul prin Muller, atacantul trimițând lejer în poarta goală după ce Kobel a respins în față un șut al lui Lewandowski.
Marco Reus a redus din diferență în minutul 64, cu un șut foarte frumos din interiorul careului și se părea că finaul va fi unul plin de suspans.
Nu a fost să fie așa pentru că Lewandowski a reușit dubla în minutul 74, profitând de o mare eroare a lui Akanji.
S-a terminat 3-1 și Julian Nagelsmann își trece astfel în palmares primul trofeu al carierei de antrenor.
Așadar, în ciuda faptului că a debutat cu o remiză în acest sezon de Bundesliga, Bayern Munchen a demonstrat încă o dată că este cea mai puterică echipă din Germania.

Borussia Dortmund - Bayern Munchen 1-3, LIVE TEXT

min74: Robert Lewandowski profită de o eroare a lui Akanji și îl execută cu ușurință pe Kobel.
min.64: Marco Reus reduce din diferență printr-un șut extrem de bine plasat din interiroul careului.
min.50: Thomas Muller majorează avantajul bavarezilor, înscriind în fața porții goale după ce portarul Borussiei parase un șut al lui Lewandowski.
min.40: Lewandoeski deschide scorul cu o lovitură de cap după o centrare ideală a lui Serge Gnabry.
Echipa de start a celor de la Borussia Dortmund
Echipa de start a celor de la Bayern Munchen
Articol inițial scris de David Căileanu
Spectacolul fotbalistic din Germania va fi la el acasă, având în vedere că se întâlnesc cele mai bune echipe de club din această țară și formațiile care au reușit să cucerească acest trofeu de cele mai multe ori în istoria lor. Bavarezii ridicând acest trofeu de 8 ori iar galben-negrii fiind de 6 ori învingători ai acestei competiții.
Ambele formații au avut câte o vară tulbure, din cauza schimbărilor de antrenori pe care le-au suferit în pauza dintre sezoane. Pe banca echipei din Munchen fiind exponentul de frunte al noii generații de antrenori germani, Julian Nagelsmann. Iar la cârma echipei din Dortmund fiind Marco Rose, tehnicianul care a reușit sezonul trecut să o califice pe Gladbach în primăvara Champions League dintr-o grupă cu Real, Inter Milano și Shakhtar. Pe lângă acest lucru, Dortmund a pierdut unul dintre oamenii de bază din sezonul trecut, Jadon Sancho fiind achiziționat în această perioadă de transferuri de către Manchester United.
Atât Bayern, cât și Dortmund au fotbaliști care se află în infirmeria clubului în diferite stadii ale accidentărilor pe care le-au suferit. Dacă la Bayern lipsește jumătate din colonia franceză (Tolisso, Pavard, L. Hernandez), Rose are aproape o echipă întreagă pe care nu se va putea baza în această partidă, printre cele mai importante absențe fiind: Hummels, Meunier, Brandt sau Guerreiro.

Dortmund, start excelent în Bundesliga

În partida desfășurată în cadrul primei etape din Bundesliga, Dortmund s-a descurcat excelent. Formația lui Marco Rose reușind să treacă de Frankfurt cu scorul de 5-2, cu un Erling Haaland în mare formă, norvegianul reușind o dublă și două pase de gol. Dortmund etalând un joc de-a dreptul încântător din punct de vedere ofensiv, fotbaliștii galben-negrii au arătat un apetit ofensiv înspăimântător pentru rivalele din acest sezon. Dacă Haaland va fi liniștit și nu îi va zbura mintea la un transfer răsunător în acest sezon, formația din vestul Germaniei ar putea fi un rival serios pentru Bayern în cursa pentru coroana Bundesligii.
Erling Haaland - Borussia Dortmund
De partea cealaltă, Bayern a întâmpinat dificultăți serioase în duelul din prologul sezonului 2021-2022 din Bundesliga disputat în fața lui Gladbach. Scorul acestei partide a fost de 1-1, Lewandowski reușind să puncteze pentru Bayern și să aducă primul punct din acest sezon pentru bavarezi. Noul cuplu de fundași centrali ai formației din Munchen, Sule și proaspătul transferat al bavarezilor, Upamecano, au arătat că mai au nevoie de timp pentru a se suda și a deveni 2 piloni de bază ai echipei care să ofere siguranță colegilor pe parte defensivă. Din punct de vedere ofensiv, Bayern a arătat relativ bine, jucătorii antrenați de Nagelsmann creându-și ocazii importante de a marca, doar că în fața lor a stat poate cel mai bun portar din această ediție a Campionatului European, elvețianul Yann Sommer. Lewandowski a arătat că este în aceiași formă ca și sezonul trecut, polonezul fiind în continuare motivat de lupta acerbă ce ar putea să o ducă cu Haaland pentru titlul de golgheter din acest sezon de Bundesliga.
Robert Lewandowski (Bayern)
Clubul bavarez este în stare de doliu, legendarul atacant al bavarezilor Gerd Muller s-a stins din viață duminică la vârsta de 75 de ani după o boală nemiloasă. Cu siguranță, fotbaliștii lui Bayern sunt motivați și de dorința de a câștiga acest trofeu pentru a-l dedica celui care a fost Bomber der Nation.
Se anunță un meci de foc între cele două formații, Der Klassiker este cu trofeul pe masă, iar cele 2 vârfuri de lance ale formațiilor combatante Haaland și Lewandowski vor să lovească cât mai mult în poarta adversă. Din 2012 până în prezent Bayern nu a lispit niciodată din Supercupa Germaniei, iar Dortmund a lipsit doar de două ori. Acest clasic al fotbalului german își desfășoară o nouă poveste în această bătălie crâncenă ce se va desfășura deseară, iar combatanții celor două grupări promit spectacol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo