După aproape 30 de ani de la Mondialul mexican, Argentina a fost din nou la un pas de titlul suprem în fotbal. Cu un Messi excelent și cu un Di Maria care a jucat perfect în faza grupelor, "pumele" erau văzute de mulți specialiști o mare favorită, chiar dacă apărarea dădea uneori semne de slăbiciune.
În partida cu Belgia, din sferturi, 1-0 pentru sud-americani, Di Maria a fost nevoit să părăsească terenul după ceva mai mult de jumătate de oră, accidentându-se. Real Madrid, clubul de care aparținea argentinianul, s-a interesat de starea sa și a înțeles că, dacă acesta va juca în ultimul act, cu Germania, riscurile unei recidive ar fi uriașe. Ca atare, Florentino Perez a trimis o scrisoare oficială către Federația argentiniană, în care specifica clar că jucătorul nu poate juca în confruntarea contra nemților. În caz contrar, dacă acesta va fi forțat și se va accidenta, Realul amenința cu judecata și cu despăgubiri uriașe.
În cele din urmă, argentienii au decis să nu riște, iar astfel s-a scris istoria finalei de pe Maracana. Gotze a marcat unicul gol al partidei, în minutul 113, dar cu siguranță că sud-americanii ar fi arătat cu totul altfel dacă s-ar fi putut baza pe un Di Maria în formă fizică normală.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 11 ORE
"Sunt doar trei oameni care știm adevărul: doctorul Daniel Martinez, Alejandro Sabella și cu mine. Am suferit o accidentare la meciul cu Belgia și nu mă simțeam la 100%. Dar voiam să joc. Nu mă interesa nimic altceva, voiam să îmi ajut naționala în finală. Pentru mine a fost sfârșitul lumii, am simțit că e sfârșitul meu ca jucător de fotbal când a venit scrisoarea de la Real Madrid. Știam că vor să mă vândă, iar Daniel mi-a dat să citesc. Nici nu am vrut să mă uit pe foaie, am rupt-o imediat. M-am dus să vorbesc cu Alejandro plângând și i-am zis că fac orice să joc. Știam amândoi că nu sunt la 100% și știam că mă iubește, că ar face cumva să pot juca dacă ar fi posibil. În cele din urmă, s-a decis ca Enzo Perez să evolueze în locul meu", și-a amintit Di Maria, într-o intervenție la o emisiune din țara sa natală, la postul Telefe.

Transferul la United, un fiasco pentru Di Maria

În cele din urmă, în vara lui 2014, Di Maria a ajuns la Machester United, de unde însă nu are amintiri prea plăcute. Clubul englez plătea atunci 60 de milioane de lire pentru transferul său, unul dintre cele mai costisitoare mutări din istorie, la acea oră. Di Maria a deținut în momentul transferului de la Real "titlul" de cel mai scump jucător adus vreodată de un club britanic.
Începutul a fost foarte bun, reușind 2 goluri și 2 assisturi în primele sale meciuri la United și fiind desemnat jucătorul lunii septembrie în Premier League.
O accidentare și dorința lui Van Gaal de a-l folosi pe un post pe care nu se simțea confortabil au făcut ca randamentul argentinianului să nu mai fie atât de bun. A fost folosit tot mai rar, iar în momentele în care primea șanse nu reușea să se ridice la nivelul așteptărilor. În cele din urmă, jurnaliștii din Regat l-au numit "țeapa sezonului", judecând după suma investită pentru aducerea sa în Premier League. În pauza competițională din vară, United a dorit atât de mult să îl vândă și își recupereze din investiție încât a acceptat să îl vândă pe jucător cu "doar" 44 milioane de lire la PSG.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 12 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 13 ORE