Alejandro Dominguez, președintele Conmebol, a prezentat această inițiativă invitând marile vedete ale fotbalului din America Latină să particpe la această campanie prin donarea unor obiecte importante care fac parte din istoria fotbalului, care vor fi ulterior scoase la licitație, iar banii obținuți vor merge către victimele afectate de pandemia de coronavirus.

''CONMEBOL și societățile naționale de Cruce Roșie din cele 10 țări membre ale acesteia se unesc pentru a crea o campanie caritabilă fără precedent, unde toate încasările vor fi utilizate pentru a recupera din efectele COVID-19", se precizează în actul de entitate al acestei campanii.

Fotbal
Koeman, pus la zid: "Să văd ce zice, după ce a spus Messi. M-a masacrat și a ordonat să mă vândă"
26/09/2020 LA 09:12

În plus, este indicat faptul că: "Împreună pentru America de Sud constă în cea mai mare colecție de obiecte simbolice ale fotbalului (replici de trofee, echipamente celebre ale sportului nostru, articole istorice) donate de sportivi sau instituții și care vor fi scoase la licitație".

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg)/origin-imgresizer.eurosport.com/equinoxe/2015/08/18/1665873.jpg

Maradona s-a alăturat imediat campaniei și l-a provocat și pe Messi

Diego Maradona a răspuns "prezent" inițiativei CONMEBOL și a donat un tricou pe care cu siguranță se va obține o sumă impresionantă.

Acesta este o replică a unui tricou purtat de "El Pibe de oro" în finala Campionatului Mondial din Mexic din 1986, când Argentina s-a încoronat pentru a 2-a oară campioana lumii, Maradona făcând atunci un turneu final extraordinar.

Maradona nu s-a oprit însă aici și l-a provocat și pe Lionel Messi să se alăture acestui act de caritate. În plus el și-a instruit avocații să ia legătura cu starul Barcelonei pentru a găsi noi soluții de îmbunătățire a acestei campanii.

Una dintre ideile lui Maradona ar fi o întâlnire virtuală între el și Messi, care cel mai probabil ar fi urmărită de foarte mulți iubitori ai fotbalului din toată lumea.

Fotbal
Messi, atac la conducerea Barcelonei după transferul lui Suarez: "Nimic nu mă mai surprinde"
25/09/2020 LA 10:51
Fotbal
Di Maria a explodat după neconvocarea la naționala Argentinei: "Nici Messi n-ar trebui să fie acolo"
25/09/2020 LA 07:21