Cotidianul argentinian Clarin a oferit azi o veste șocantă pentru toți iubitorii fotbalului: Diego Armando Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 ani. Cauza decesului: un stop cardiorespirator suferit în casa sa din Tigre. Maradona suferise la începutul lui noiembrie o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtatea unui hematom subdural (cheag de sânge).
Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986. Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Astăzi, genialul "D10S" Diego a suferit un stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat.

Diego Maradona, discurs despre moarte, într-un interviu cu el însuși

Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
ACUM 11 ORE
Diego Maradona a vorbit despre propria sa moarte, într-un interviu pe care şi l-a luat singur. În urmă cu 15 ani, Maradona şi-a luat singur interviu, în emisiunea pe care o prezenta: "La Noche del 10". El a vorbit la acel moment chiar despre propria moarte. Jurnaliștii argentinieni de la Ole au rememorat momentul.
"-A îmbătrâni cu nepoții mei ar fi o moarte pașnică.
-Dacă ar fi să-i spui câteva cuvinte lui Maradona în cimitir, ce i-ai spune?
-Haha, ce ai spune?! Și mă întrebi asta?!
-Ai adus în discuție acest subiect. Nu am vorbit despre moarte, tu ai fost.
-Mulțumesc că ai jucat fotbal, pentru că este sportul care mi-a dat cea mai mare bucurie, libertate, este ca și cum ai atinge cerul cu mâinile mele. Mulțumesc mingii. Da, aș pune o piatră funerară: 'Mulțumesc mingii'!", a fost dialogul lui Maradona cu el însuşi.
Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina. El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994. La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell's Old Boys. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Diego Maradona a murit, legenda va rămâne

Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20
Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
27/11/2022 LA 10:02