Islanda nu a avut emoții cu România, într-o partidă în care Erik Hamren l-a dominat pe Rădoi din punct de vedere tactic.
La final, tehnicianul nordicilor și-a lăudat echipa, în special apărarea fiind una impresionantă. Fundașii islandezi au făcut o partidă perfectă, superioritate tricolorilor la posesie fiind doar apanajul scorului. Apărarea echipei lui Erik Hamren a fost extrem de exactă, Maxim&Co reușind să trimită un singur șut pe spațiul porții. În aceste condiții, deși tricolorii au marcat în repriza secundă din penalty, apropiindu-se la 1-2, în realitate problema calificării nu s-a pus în discuție în vreun moment.
"Sunt fericit și ușurat. Am spus înainte de joc că fie vom fi în rai, fie în iad la sfârșitul jocului. Există o mare diferență între cele două și, din fericire, acum suntem în cer.
Romanian Liga I
CFR, victorie norocoasă la Arad. UTA a ratat ocazii ireale! Petrescu: "Nimeni nu o să mai bată aici"
ACUM 2 ORE
Aceasta a fost o victorie foarte importantă, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga națiune islandeză. Sunt foarte mulțumit de performanță. Ne-am apărat foarte bine și am marcat goluri grozave. Rezultatul a fost unul grozav și el e cel care contează cel mai mult, suntem la un meci distanță de turneul final", a spus antrenorul Islandei, citat de mbl.is.

Islanda - România 2-1 | Selecționerul nordicilor, despre intervenția VAR

Confruntarea de la Reykjavik a avut parte și de faze litigioase, în ceea ce a reprezentat prima confruntare din istoria naționalei noastre în care a existat VAR-ul.
Asistența video ne-a ajutat în două rânduri, dar tricolorii s-au simțit nedreptățiți în repriza secundă, când au mai cerut un penalty. Mai întâi, în minutul 27 al partidei de la Reykjavik, Finnbogason a marcat printr-un lob superb, dar reușita a fost anulată pentru offside. Decizia a fost confirmată și de VAR. Apoi, în minutul 62, după o lungă deliberare cu ajutorul VAR, centralul a acordat lovitură de la 11m pentru tricolori iar Maxim a marcat.
Întrebat despre deciziile arbitrului, selecționerul Islandei s-a mărginit să spună că nu a apucat să vadă reluările, ca atare nu are o părere avizată. Totuși, informațiile primite din exterior ar indica faptul că la golul marcat de Maxim nu s-ar fi impus lovitură de pedeapsă.
"Nu am văzut încă fazele litigioase din joc. Nici penalty-ul, nici poziția de offside semnalizată când noi am marcat. Am vorbit cu fiica mea la telefon la sfârșitul partidei și mi-a spus că nu a fost niciodată penalty, dar nu am văzut faza", a mai spus selecționerul nordicilor.
Pentru Islanda urmează finala barajului, cu Ungaria, confruntare care va avea loc la Budapesta luna viitoare.
Fotbal
Seara magică a "băiatului de Aur", Moruțan. Nota primită, "palmele de bucurie" ale lui Terim
ACUM 3 ORE
Fotbal
Moruțan a salvat-o pe Galatasaray cu unul dintre golurile carierei. Reacția lui Fatih Terim
ACUM 4 ORE