Islanda nu a avut emoții cu România, într-o partidă în care Erik Hamren l-a dominat pe Rădoi din punct de vedere tactic.
La final, tehnicianul nordicilor și-a lăudat echipa, în special apărarea fiind una impresionantă. Fundașii islandezi au făcut o partidă perfectă, superioritate tricolorilor la posesie fiind doar apanajul scorului. Apărarea echipei lui Erik Hamren a fost extrem de exactă, Maxim&Co reușind să trimită un singur șut pe spațiul porții. În aceste condiții, deși tricolorii au marcat în repriza secundă din penalty, apropiindu-se la 1-2, în realitate problema calificării nu s-a pus în discuție în vreun moment.
"Sunt fericit și ușurat. Am spus înainte de joc că fie vom fi în rai, fie în iad la sfârșitul jocului. Există o mare diferență între cele două și, din fericire, acum suntem în cer.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 33 MINUTE
Aceasta a fost o victorie foarte importantă, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga națiune islandeză. Sunt foarte mulțumit de performanță. Ne-am apărat foarte bine și am marcat goluri grozave. Rezultatul a fost unul grozav și el e cel care contează cel mai mult, suntem la un meci distanță de turneul final", a spus antrenorul Islandei, citat de mbl.is.

Islanda - România 2-1 | Selecționerul nordicilor, despre intervenția VAR

Confruntarea de la Reykjavik a avut parte și de faze litigioase, în ceea ce a reprezentat prima confruntare din istoria naționalei noastre în care a existat VAR-ul.
Asistența video ne-a ajutat în două rânduri, dar tricolorii s-au simțit nedreptățiți în repriza secundă, când au mai cerut un penalty. Mai întâi, în minutul 27 al partidei de la Reykjavik, Finnbogason a marcat printr-un lob superb, dar reușita a fost anulată pentru offside. Decizia a fost confirmată și de VAR. Apoi, în minutul 62, după o lungă deliberare cu ajutorul VAR, centralul a acordat lovitură de la 11m pentru tricolori iar Maxim a marcat.
Întrebat despre deciziile arbitrului, selecționerul Islandei s-a mărginit să spună că nu a apucat să vadă reluările, ca atare nu are o părere avizată. Totuși, informațiile primite din exterior ar indica faptul că la golul marcat de Maxim nu s-ar fi impus lovitură de pedeapsă.
"Nu am văzut încă fazele litigioase din joc. Nici penalty-ul, nici poziția de offside semnalizată când noi am marcat. Am vorbit cu fiica mea la telefon la sfârșitul partidei și mi-a spus că nu a fost niciodată penalty, dar nu am văzut faza", a mai spus selecționerul nordicilor.
Pentru Islanda urmează finala barajului, cu Ungaria, confruntare care va avea loc la Budapesta luna viitoare.
Romanian Liga I
Încă un stadion-bijuterie în România! Când ar putea fi inaugurată noua arenă a celor de la Farul
ACUM 2 ORE
UEFA Europa Conference League
Cât a câștigat Istvan Kovacs pentru prezența în finala Conference League
ACUM 2 ORE