Marvin Park a evoluat în ultimele 20 de minute ale meciului pe care Real Madrid l-a încheiat nedecis pe terenul lui Real Sociedad. Povestea tânărului de 20 de ani este una deosebită, iar performanța de a debuta la unul dintre cele mai mari cluburi din lume este cu atât mai mare, cu cât în urmă cu 8 ani acesta juca pentru juniorii unei echipe semiamatoare din League Two (Liga a 4-a engleză), Tranmere Rovers.
Născut în 7 martie 2000 în Palma de Mallorca, Marvin Park a început fotbalul la o echipă a orașului din Insulele Baleare, Sporting Ciutat de Palma. La vârsta de numai 9 ani, acesta s-a mutat în Anglia, unde timp de 3 ani a evoluat la grupele de copii și juniori ale celor de la Tranmere Rovers. În 2012 s-a întors în Spania, la echipa la care a început fotbalul, iar ulterior traseul său a fost unul deosebit.
Park a impresionat ca junior la echipe necunoscute ca SD la Salle sau AD Penya Arrabal, evoluțiile sale propulsându-l la Real Madrid, la vârsta de 16 ani. Atacantul a trecut succesiv pe la grupele de juniori ale Realului, iar în vara anului trecut a fost promovat la Real Madrid Castilla (echipa a 2-a a lui Real Madrid).
La Liga
Real Madrid a perfectat transferul lui Endrick! Brazilianul, cel mai scump tânăr U20 din istorie
ACUM 15 ORE

Marvin Park a impresionat în UEFA Youth League

În sezonul trecut, Marvin Park a reușit 3 goluri în 26 de partide pentru tinerii Realului în campionat (Secunda B- Liga a 3-a din Spania), dar mai important, a dat un gol și 3 pase decisive în cele 7 meciuri jucate pentru echipa condusă de Raul Gonzalez în UEFA Youth League (Champions League-ul echipelor de tineret), competiție câștigată de madrileni.
Evoluțiile sale excelente de la echipa a 2-a l-au făcut pe Zinedine Zidane să îl ia la pregătire cu prima echipă în această vară. Park a impresionat și în pre-sezon și a fost păstrat de francez în lotul echipei mari, iar la primul meci din noua stagiune a și debutat, ceea ce denotă că tehnicianul de pe Bernabeu are o mare încredere în calitățile sale.
Park joacă cu precădere pe flancul drept al atacului, dar poate fi folosit și în banda stângă sau ca și mijlocaș ofensiv. Viteza sa extraordinară și ușurința cu care își depășește adversarii în duelurile una la unu îl fac un jucător de urmărit în perioada următoare.
De altfel el a evoluat pentru naționala U19 a Spaniei, însă poate opta și pentru naționalele Nigeriei sau Coreei de Sud. Rămâne de văzut ce va alege tânărul fotbalist al Realului, mai ales că regulile privind alegerea echipei naționale au fost modificate recent de FIFA.
"E o zi de neuitat. Sunt foarte fericit pentru debutul la Real Madrid. E timpul să continui să muncesc și să învăț.", a scris Park într-o postare pe Instagram, la scurt timp după finalul meciului de la San Sebastian.
Ligue 1
PSG, oferte în valoare de 93 milioane de euro refuzate! Puștiul minune, spre Real Madrid
IERI LA 11:50
La Liga
Real Madrid a renunțat de tot la Mbappe și are o țintă clară pentru 2023! Anunțul celor de la AS.com
06/12/2022 LA 09:32