Ahemetov a fost mereu văzut un apropiat al Rusiei, fiind protejatul lui Viktor Yanukovych, politician care a avut tot sprijinul Kremlinului, de-a lungul timpului. Chiar anul trecut, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, l-a acuzat pe miliardar de un complot pus la cale de Moscova, însă ultimele evenimente au arătat un altfel de Ahmetov.
Explicațiile sunt simple și nu țin neapărat de patriotism, ci de propriile interese. Potrivit specialiştilor în geo-politică, miliardarii ucraineni au realizat că Putin reprezintă o amenințare pentru întreaga Ucraină și pentru afacerile lor. Lui Putin nu-i pasă de oligarhii de la Kiev sau Doneţk și nici că i-au fost loiali. Toți au devenit dușmani pentru regimul Putin şi, în consecinţă, afacerile lor sunt în pericol. În caz de ocupaţie rusească, ele pot fi confiscate printr-un simplu decret.
CITEŞTE ŞI:
Premier League
Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile
ACUM O ORĂ
PRIMA REACŢIE A SPORTIVULUI CARE A APĂRUT CU LITERA "Z" PE PIEPT, LÂNGĂ UCRAINENI. ANUNŢUL FĂCUT

Ahmetov promite că va face orice pentru normalitate

În acest context, Ahmetov a revenit în Ucraina şi pozează în salvatorul naţiunii. Zelenksi l-a acceptat, resursele acestuia fiind extrem de importante. Patronul lui Şahtior a dezvăluit că a cheltuit deja 9 milioane de euro pentru ajutoare şi promite că va cheltui oricât e nevoie pentru a stopa Rusia şi a reconstrui Ucraina. Evident, declaraţiile sale trebuie tratate cu rezervă, dar e cert faptul că fostul aliat al lui Putin are o contribuţie extrem de importantă în acest moment, la Kiev.
"Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării.
Cât costă? Sincer, nicio sumă nu e prea mare. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă", a spus Ahmetov, conform cotidianului ucrainean Tribuna.
Rinat Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimată la peste 6 miliarde de euro.
Fotbal
Jake Daniels, primul fotbalist activ care declară în mod public că este homosexual
ACUM O ORĂ
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 2 ORE