Așadar, numărul cazurile confirmate la clubul din "Ștefan cel Mare" a ajuns la 7, după ce, ieri, "alb-roșii" anunțau că Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Filip Mrzljak, Alexandru Răuță, Vali Lazăr, Ștefan Fara au fost testați pozitiv.
Potrivit sursei citate, Andrei Sin se află în prezent la spitalul "Matei Balș", internat din proprie inițiativă. Fundașul a efectuat ieri un test, iar rezultat a ieșit negativ. La scurt timp după aceea, jucătorul de 28 de ani a acuzat simptomele specifice Covid-19, motiv pentru care a fost supus unui nou test. Ultimul rezultat a fost pozitiv.
Potrivit site-ului oficial al lui Dinamo, toți jucătorii, membrii staff-ului și oamenii implicați la club vor repeta testele peste 5 zile.
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 22 MINUTE

Focar de coronavirus la Dinamo. Meciurile "câinilor" au fost amânate

După ce era clar că meciul de ieri seară dintre Dinamo și Chindia nu se va disputa din cauza descoperirii primelor 6 cazuri de coronavirus în lotul ”câinilor”, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că și partida care urma să se dispute duminică între cele 2 formații a fost amânată.
Situația ingrată în care se găsește clubul în acest moment, ar putea deveni și mai dezastruoasă. Noul antrenor al echipei, Gheorghe Mulțescu, a declarat că se gândește serios să renunțe la echipă.
”Nu știu dacă voi rezista din punct de vedere psihic. Am venit la Dinamo să salvez ceea ce mai era de salvat, dar acum, după ce am pierdut 6 jucători importanți, mă gândesc să renunț. Mă voi gândi și voi lua o decizie până mâine seară.”, a spus Mulțescu la Digisport.
Anterior, Dinamo a fost prima echipă din Liga 1 cu caz confirmat de coronavirus. Magazionerul clubului a fost depistat pozitiv cu COVID-19 tot înaintea meciului Chindia Târgoviște.

Ionuț Stroe propune revenirea cluburilor în cantonamentele de izolare

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, se teme de viitorul sportului din țara noastră, făcând referire la focarele de coronavirus apărute la unele cluburi. Dinamo, Petrolul și FC Botoșani sunt 3 dintre echipele din România care au anunțat, în ultima perioadă, infectarea cu coronavirus a unor fotbaliști.
"Nu poate fi vorba de o zi bună. Situația nu e plăcută, e chiar îngrijorătoare. Descoperirea acestor cazuri aduce îngrijorare în ceea ce privește practicarea sportului. Pare că sportul se transformă într-un focar, ceea ce nu ne dorim. Le urez celor de la Dinamo multă sănătate.
Eram mulțumit până acum, când echipele s-au pregătit în regim de izolare totală. Acum, evident că peste tot în lume au apărut cazuri, dar mă îngrijorează că avem mici focare la anumite cluburi.", a spus, ieri, Ionuț Stroe, pentru DigiSport.

Ionuț Stroe: "Propun revenirea în cantonamentele de izolare"

Prin urmare, Ionuț Stroe a propus o soluție de urgență, prin care numărul cazurilor cu Covid-19 din fotbal ar dispărea, iar sezonul s-ar încheia 100% pe teren - revenirea în cantonamentele de izolare:
"Nu îmi permit să fac judecăți, sunt anchete care se desfășoară. Dar aș recomanda cluburilor, dacă vor să termine această competiție, să se gândească serios la revenirea în cantonamente cu izolare. Mai sunt puțin meciuri și poate ar fi o soluție. Îmi doresc să se termine totul pe teren.
Dacă am respecta regulile în vigoare, numărul de cazuri ar fi mult mai mic. Avem exemple negative în toată societatea. Nu se respectă niște norme făcute să protejeze sănătatea publică. Așa e peste tot în lume.", a mai declarat Ionuț Stroe.