Dinamo Kiev a anunțat astăzi că i-a reziliat contractul lui Uvarov Artur Maksimovich, un jucător de la echipa a 2-a a clubului. Motivul nu este unul sportiv, ci ține de orientarea separatistă a tatălui jucătorului.
Cei de la Dinamo Kiev au descoperit că Maksimovich este fiul unui reprezentant al unei organizații separatiste din Ucraina. Oficialii lui Dinamo l-au chestionat pe fotbalist cu privire la acest subiect, dar acesta a evitat să răspundă, ceea ce i-a determinat pe șefii clubului să ia această decizie radicală.
"În această dimineață, Dinamo Kiev a aflat că Uvarov Artur Maksimovich, component al echipei de juniori, a ascuns că este fiul unui inamic al Ucrainei, Uvarov Maxim Anatolyevich,reprezentant al structurilor de putere ale Ucrainei, adjunct șef al Comitetului Consiliului Popular din structura LPR, aflată pe lista inamicilor statului.
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
Nu promovăm metoda stalinistă, în care fiul este pedepsit pentru greșelile tatălui, însă după ce a primit și a verificat informația, conducerea clubului a întrebat jucătorul despre apartenența tatălui său la organizația militară separatistă, dar Uvarov nu a oferit imediat un răspuns afirmativ. Clubul este revoltat de comportamentul jucătorului și a decis să-i rezilieze imediat contractul
FC Dinamo Kiev anunță oficial că nu este loc în structura clubului pentru opozanți ai independenței, integrității și suveranității Ucrainei. În timpul acestui teribil război cu rușii, Artur Uvarov ar fi trebuit să contacteze personal conducerea clubului și să recunoască participarea tatălui său la agresiunea militară asupra Ucrainei.
Dinamo Kiev este nava amiral a fotbalului ucrainean, care a dat peste o sută de jucători la echipa națională a țării noastre în diferite momente. Clubul nu va înceta să susțină și să finanțeze poporul ucrainean într-un război teribil cu ocupantul rus, disprețuind fiecare persoană care se opune Independenței Ucrainei și nu-i recunoaște integritatea teritorială.
Glorie Ucrainei! Slavă eroilor noștri!", se arată în comunicatul emis de cei de la Dinamo Kiev, conform sport.ua.
Citește și:

Dinamo Kiev a câștigat al 2-lea amical disputat după începerea războiului

Dinamo Kiev nu va mai juca în competiții oficiale până cel puțin în toamnă, astfel că formația lui Mircea Lucescu a hotărât să înceapă un adevărat periplu prin Europa pentru a pregăti noul sezon.
În urmă cu două zile, Dinamo Kiev a învins Legia Varșovia cu 3-1, iar azi s-a impus cu același scor împotriva celor de la Galatasaray. Golurile echipei lui Mircea Lucescu au fost marcate de Buyalsky (14), Besedin (28) și Tsygankov (81), în timp ce pentru turci a înscrus Yilmaz (56).
Pe data de 20 aprilie, Dinamo Kiev va juca un amical cu CFR Cluj. Partida se va disputa pe stadionul din Gruia, iar toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi destinați sprijinului cetățenilor ucraineni. Conform anunțului clubului ardelean, intrarea va fi liberă pentru toți refugiați ucraineni.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Fotbal
Lucescu are un nou produs de export! 4 granzi ai Europei se bat pentru un jucător de la Dinamo Kiev
29/03/2022 LA 13:27