Dinamo Kiev venea la meciul cu Șahtior din postura de lider al campionatului din Ucraina, cu 20 de puncte după primele opt etape. De cealaltă parte, Șahtior se afla pe poziția a doua, la patru puncte distanță de formația pregătită de Mircea Lucescu.
Dinamo Kiev a avut însă o misiune extrem de dificilă, venind la derby cu 13 jucători infectați cu coronavirus. Cu doar o zi înaintea derby-ului, Șepelev, Lednev și Andrievski au fost depistați pozitiv. Formația din capitala Ucrainei a cerut amânarea partidei dar Șahtior a refuzat.
Premier League
"Fără supărare, dar United și Real Madrid nu se compară!" Sfatul lui Van Dijk pentru Gakpo
ACUM O ORĂ

Dinamo Kiev - Șahtior Donetsk 0-3. Gazdele, făcute K.O.

După un început de partidă extrem de tensionat în care arbitrul a aruncat cu galbene în stânga și în dreapta, Șahtior a avut prima mare ocazie a meciului după ce șutul excelent al lui Kornienko din minutul 19 a fost respins de tânărul Neshcheret, care a confirmat că meciul foarte bun făcut în Champions League pe Camp Nou nu a fost o excepție.
În minutul 34 însă același Nescheret a ieșit greșit la o centrare a lui Dodo iar Junior Moraes a profitat pentru a deschide scorul pentru mineri.
Situația echipei lui Lucescu s-a înrăutățit în minutul 45 atunci când intrarea lui Sydorchuk asupra lui Kornienko a fost reanalizată la VAR iar cartonașul galben a devenit roșu. Așadar Diamo Kiev a rămas în 10 oameni cu o repriză de jucat.
Mircea Lucescu și-a pierdut căpitanul și cel care ținea mijlocul și având doar cinci rezerve la dispoziție, nu exista practic un înlocuitor. Drept urmare, Șahtior a dominat copios începutul reprizei secunde, folosindu-se de avantajul omului în plus.
Jocul bun s-a concretizat în minutul 66 atunci când un șut de la distanță al lui Stepanenko a fost deviat de Antonio iar Nescheret a fost prins pe picior greșit - minerii și-au dublat avantajul și de aici înainte, cei de la Dinamo nu a mai avut nicio șansă. Doar șapte minute mai târziu s-a făcut 0-3 după ce Alan Patrick a trimis un șut imparabil.
Așadar Șahtior s-a apropiat la un punct de formația lui Mircea Lucescu iar lupta la titlu va fi una încinsă în Ucraina.
Fotbal
Veste mare despre starea lui Pele, dată chiar de fiica sa, Flavia
ACUM O ORĂ
Fotbal
Jucătorul care nu mai are nicio speranță că va mai juca la FCSB! "Va fi greu fără Dică"
ACUM 2 ORE