Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o analiză a numărului de jucători folosiți în perioada 14 februarie 2021 - 14 februarie 2022. Aceștia au pus sub lupă echipele din cele mai tari 50 de campionate din lume, analizând numărul de meciuri disputate în total în ligile naționale, numărul de partide din actualul sezon și numărul de fotbaliști care au fost trimiși pe teren de-a lungul celor 365 de zile.
Astfel, în urma analizei, cei de la CIES au ajuns la concluzia că Deportivo Pasto, o echipă din Columbia, a utilizat în 40 de partide 70 de jucători diferiți, acesta fiind cel mai mare număr de fotbaliști utilizați în ultimul an. Columbienii sunt urmați în top de Dinamo și Cefn Druids (Țara Galilor), aceste două formații folosind câte 63 de jucători de-a lungul a 42, respectiv 37 de meciuri din campionatele interne.
În top 10 echipe care au folosit cei mai mulți jucători în ultimele 365 de zile se mai regăsesc alte două echipe din România: Farul Constanța, care este pe locul 5, cu 58 de fotbaliști utilizați în 36 de dueluri, și Academica Clinceni, care a trimis pe teren 57 de jucători în 43 de partide, ocupând locul 10.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 2 ORE
Clasamentul pentru Liga 1 continuă cu FCSB (48 de fotbaliști în 44 de meciuri), CFR Cluj (47 de jucători în 44 de partide) și FC Botoșani (45 de fotbaliști în 44 de meciuri), în timp ce, la polul opus se află CS Mioveni (35 de jucători în 41 de partide), FC Voluntari (37 de fotbaliști în 43 de meciuri) și Universitatea Craiova (38 de jucători în 44 de partide).
Citește și:

Italienii domină în ierarhia echipelor din top 5 campionate

În ceea ce privește echipele din top 5 campionate din Europa, formația care a utilizat cei mai mulți fotbaliști este Genoa, care a trimis pe teren în 41 de meciuri 55 de jucători. În top 5 se mai regăsesc alte 3 echipe din Serie A, Salernitana, Venezia și Spezia, în timp ce pe locul 5 este Troyes, prima reprezentantă a Ligue 1, cu 45 de fotbaliști utilizați în 37 de meciuri.
Prima echipă din Germania care se regăsește în această ierarhie este Hertha (44 de jucători în 35 de partide), în timp ce din Spania se remarcă Barcelona, cu un total de 42 de fotbaliști trimiși pe teren de-a lungul a 39 de meciuri, iar Watford este echipa din Premier League care a utilizat cel mai mare număr de jucători de-a lungul ultimelor 365 de zile (41 în 40 de dueluri).
La polul opus în ierarhia care vizează cele mai tari 5 campionate din Europa se află West Ham (27 de fotbaliști în 40 de meciuri), Lille și Nantes (28 de jucători în 38 de partide), dar și Manchester City (28 de fotbaliști în 40 de meciuri).
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM O ZI
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
IERI LA 12:10