A mai rămas doar o săptămână până al startul sezonului 2022-2023 din Liga a 2-a. Astăzi s-a afișat programul complet al primei etape, iar Dinamo va deschide "balul" joi, 4 august, în deplasare cu Progresul Spartac. Astfel, gruparea din Ștefan cel Mare pentru prima dată în istorie în al doilea eșalon în chiar primul meci din noul sezon.
Conform programului anunțat de FRF și de televiziuni prima etapă se va întinde pe parcursul a 5 zile (duminică și luni nu este programat niciun meci). Ultimul meci va fi marți, 9 august, și le va aduce față în față pe CSA Steaua și Metaloglobus.
Programul primei etape din Liga a 2-a
Liga Campionilor UEFA
Lucescu, performanță uriașă! Dinamo Kiev, la un pas de grupele UCL! Tabloul complet al play-off-ului
ACUM 4 ORE
Joi, 4 august 2022
 • Progresul Spartac – Dinamo - ora 18:00
Vineri, 5 august 2022
 • Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare - ora 17:00
Sâmbătă, 6 august 2022, ora 11:00
 • CS Comunal Şelimbăr – FC Braşov
 • Politehnica Timișoara – Unirea Constanţa
 • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăviţa
 • Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc
 • Concordia Chiajna – CSM Slatina
 • Gloria Buzău – Ripensia Timișoara
Sâmbătă, 6 august 2022
 • SC Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi - ora 11:30
Marți, 9 august 2022
 • Steaua – Metaloglobus Bucureşti - ora 20:30

Liga a 2-a pornește la drum pe 4 august

În stagiunea 2022/23, Liga 2 va avea la start 20 de echipe, competiția urmând a se disputa în două faze. Prima, la care vor participa toate cele 20 de formații, va consta într-un sezon regular, doar tur, cu un total de 19 etape, iar a doua va consta într-un play-off și un play-out.
În play-off vor evolua primele șase clasate, iar în play-out celelalte 14 echipe rămase, împărțite în două grupe, A și B, cu câte 7 echipe fiecare. Play-off-ul se va disputa în format tur-retur, însumând un total de 10 etape, în timp ce play-out-ul se va desfășura într-un singur tur, cu un total de 7 etape.
Potrivit FRF, împărțirea celor 14 echipe din play-out în cele două grupe se va face în conformitate cu următoarea schemă, aprobată în cadrul Comitetului Executiv al FRF din 18 august 2020, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:
 • Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19
 • Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20
La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca meciuri de baraj în dublă manșă, cu ocupantele locurilor 7 și 8 din play-out-ul SuperLigii, după următoarea schemă:
 • Locul 3 din Liga 2 contra locului 8 din play-out-ul SuperLigii
 • Locul 4 din Liga 2 contra locului 7 din play-out-ul SuperLigii
Echipele gazdă din manșa tur a barajului vor fi stabilite prin tragere la sorți.
În ceea ce privește retrogradarea, din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 și 7, în timp ce ocupantele locului 5 din fiecare grupă vor juca un meci de baraj în dublă manșă pentru menținerea în Liga 2 Casa Pariurilor. Echipa gazdă din manșa tur a barajului va fi echipa din grupa A.
Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.
În ceea ce privește ordinea retrogradării în Liga 3, FRF mai anunță pe site-ul oficial că aceasta este dată în primul rând de poziția ocupată la finalul play-out-ului, iar apoi, în cazul a două echipe aflate pe același loc în grupe diferite, de punctele acumulate la final de play-out.
Premier League
Timo Werner, mesaj emoționant după despărțirea de Chelsea! Marea dorință a germanului
ACUM 6 ORE
Romanian Liga 2
Steaua, doar un egal cu Metaloglobus! Suporterii, mesaj împotriva conducerii
ACUM 6 ORE