Venirea lui Jurgen Klopp la Liverpool în 2015 a dus la o creștere semnificativă în ceea ce privește importanța datelor statistice. Atât când vine vorba de recrutarea de jucători, cât și în pregătirea partidelor. Tehnicianul german e văzut de mulţi cel mai bun din lume, modul în care îşi motivează jucătorii, capacitatea de a uni vestiarul, flerul la transferuri şi nu în ultimul rând abilităţile tehnico-tactice impresionând.
Klopp e tipologia antrenorului modern complet, care duce contra-pressingul la nivel de artă. După ce a făcut din Dortmund o forţă a Europei, ducând-o până în finala Champions League, a rescris istoria lui Liverpool. A jucat cu formaţia de pe Anfield două finale de Champions League, câştigând una, iar acum e la doar două victorii distanţă de a readuce pe Anfield un titlu aşteptat de 30 de ani.
Oficialii "cormoranilor" sunt conştienţi de cât de important e antrenorul în ceea ce înseamnă Liverpool în 2020 în fotbalul mondial, astfel că au avut grijă să îi mărească substanţial salariul şi să îl securizeze până în 2024, cu un nou contract. Dorinţa şefilor de pe Anfield e să îl tranforme pe neamţ în Bob Paisley sau Bill Shankly, tehnicienii legendari care au rămas pe termen lung la cârma clubului.
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
ACUM 3 MINUTE
"Dinastia Klopp", titrează sport.es, care notează că Liverpool ar vrea ca germanul să le calce pe urme lui Ferguson şi Wenger, care au scris istorie pentru United şi Arsenal, rămânând la club pentru perioade foarte lungi. Şefii de pe Anfield au deplină încredere în german, căruia vor să îi sporească atribuţiile, conştienţi că are o viziune completă despre fotbal şi că vor merge la sigur dacă se vor conforma planului stabilit de german.
Marele pericol pentru Liverpool e reprezentat de Federaţia Germană, care visează să îl aducă în funcţia de selecţioner din 2022, când lui Joachim Low îi expiră contractul. Deja părţile au discutat pe seama unei viitoare colaborări, iar Klopp pare deschis. El a spus în trecut că nu se vede rămânând o perioadă foarte îndelungată la un club, mai ales că la Liverpool e pe cale să cucerească tot ce şi-a propus. Lipsa de motivaţie ar putea fi un factor decisiv în alegerea germanului, chiar dacă a stabilit o conexiune incredibilă cu fanii de pe Anfield.
"Ameninţarea lui Liverpool vine din Germania. Jurgen este favorit să preia naţionala ţării sale în 2022, când contractul lui Joachim Low expiră", mai notează sursa citată.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM O ORĂ
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
ACUM 2 ORE