Supraviețuitor al gripei spaniole și al celor două Războaie Mondiale (în al doilea chiar a luptat), francezul a vorbit despre ce înseamnă COVID-19 pentru omenire. Acesta nu poate fi comparat cu o conflagrație, deși admite că efectele sunt similare.
"Războiul nu este acesta, crede-mă, știu despre ce vorbesc. Războiul vine din voința oamenilor. Ei sunt cei care o provoacă și nimeni altcineva. Adesea fac asta pentru probleme de bani și nu pentru altceva. În acest caz, luptăm împotriva unui virus natural. Trebuie să luptăm pentru că și el este un dușman, trebuie să supraviețuim, dar nu îl putem numi război”, a spus Marchand pentru cyclingpro.net.
https://i.eurosport.com/2017/08/28/2154740.jpg
Romanian Liga I
Vali Crețu a explicat cum a obținut penalty-ul din care a înscris Keșeru: "Am fost mai șmecher"
ACUM 6 MINUTE

Cariera de ciclist a lui Marchand a atins apogeul la veterani

În tinerețe, Marchand a cochetat cu ciclismul, dar al doilea Război Mondial l-a împiedicat să obțină probabil cele mai bune rezultate, judecând după forma arătată înainte de 1939.
A revenit imediat după conflagrația mondială și s-a clasat pe locul 7 la Grand Prix des Nations, în 1946. Robert avea însă deja 35 de ani la acel moment, astfel că rezultatele mari nu au mai venit.
În schimb, în 1978, pe vremea când avea 67 de ani, a revenit în competiții, la veterani. A obținut rezultate impresionante și a continuat să practice ciclismul și după împlinirea a 100 de ani.
În fecturarie 2012, a stabilit recordul mondial al orei pentru persoanele de peste 100 de ani, reușind să parcurgă în 60 de minute nu mai puțin de 24,25 kilometri. Doi ani mai târziu, la 103 ani, își îmbunătățea recordul: în ianuarie 2014 a parcurs 26,92 kilometri într-o oră.
Pe 4 ianuarie 2017, Marchand a bifat o nouă bornă în carieră, stabilind recordul mondial al orei și pentru persoanele de peste 105 ani. A parcurs 22,5 kilometri, apoi a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai în vârstă ciclist activ.
El a continuat să meargă pe bicicletă până la 107 ani, celebrând aniversarea din 2018 cu o cursă de 20 de kilometri în Ardeche. Ulterior, a fost nevoit să pună capăt carierei, medicii nedându-și acordul să mai concureze din cauza faptului că are probleme mari de auz și ar putea să sufere accidente din această cauză.
Marchand a pus longevitatea sa pe seama dietei: aceasta a fost bazată zeci de ani pe o mulțime de fructe și legume, consumând foarte puțină carne. În plus, mișcarea l-a ajutat enorm, dezvăluind că nu a trecut vreo zi din viață în care să nu petreacă măcar o oră pe bicicletă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Iordănescu, realist după victoria FCSB-ului la Craiova! Ce a spus despre scandalul Petrescu-Șumudică
ACUM 19 MINUTE
Romanian Liga I
Adi Mutu dă de pământ cu brigada de arbitri de la U Craiova 1948 – FCSB: "Arbitraj șmecheresc"
ACUM 34 MINUTE