Acum pare evident de ce Real Madrid și Barcelona nu s-au retras oficial din Super Ligă. Cele două cluburi urmau să obțină o sumă semnificativ mai mare decât rivalele lor.
În contract există o secțiune numită ”Compensații suplimentare pentru primele două sezoane”, unde este precizat: ”Barcelona și Real Madrid vor primi suplimentar suma fixă de 60 de milioane de euro, în două tranșe”.
O altă parte a contractului dezvăluie că echipele din Super Ligă ”vor avea dreptul să difuzeze patru din meciurile sezonului regulat în mod exclusiv pe platformele clubului, precum website, aplicația pe mobil sau televiziunea proprie”.
La Liga
Real Madrid a perfectat transferul lui Endrick! Brazilianul, cel mai scump tânăr U20 din istorie
ACUM 7 MINUTE

Penalizare uriașă pentru cluburile care se retrag din Super Ligă

O altă pagină a contractului arată că din cele 15 cluburi fondatoare care urmau să fie invitate, Milan, Atletico Madrid, Dortmund și Inter ar fi primit o parte inițială mai mică din banii primiți pentru ”infrastructură”. Ele ar fi primit 3,8% în timp ce celelalte cluburi 7,7%.
De altfel, contractul dezvăluie și că fiecare club va fi penalizat cu 150 de milioane de euro dacă se va retrage din Super Ligă, ceea ce ar reprezenta o lovitură puternică în contextul crizei financiare declanșată de pandemia de coronavirus.
Super Liga Europeană a fost suspendată, după ce o întreagă lume a făcut front comun împotriva ei. Fanii de pe "Bătrânul Continent", precum și multe personalitățil dim lumea fotbalului și-au exprimat nemulțumirea față de noua competiție, care ar urma să adâncească ireparabil "prăpastia" dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Cupa Mondială FIFA
Croația, sancționată de FIFA înaintea meciului din sferturile Mondialului, cu Brazilia
ACUM 11 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
23 de jucători riscă să rateze semifinalele, dacă vor lua galben în sferturi! Nume grele pe listă
ACUM 43 MINUTE