Acum pare evident de ce Real Madrid și Barcelona nu s-au retras oficial din Super Ligă. Cele două cluburi urmau să obțină o sumă semnificativ mai mare decât rivalele lor.
În contract există o secțiune numită ”Compensații suplimentare pentru primele două sezoane”, unde este precizat: ”Barcelona și Real Madrid vor primi suplimentar suma fixă de 60 de milioane de euro, în două tranșe”.
O altă parte a contractului dezvăluie că echipele din Super Ligă ”vor avea dreptul să difuzeze patru din meciurile sezonului regulat în mod exclusiv pe platformele clubului, precum website, aplicația pe mobil sau televiziunea proprie”.
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre noul obiectiv al Barcelonei după eliminarea din UCL: "Începem o nouă etapă, de la zero"
ACUM 5 ORE

Penalizare uriașă pentru cluburile care se retrag din Super Ligă

O altă pagină a contractului arată că din cele 15 cluburi fondatoare care urmau să fie invitate, Milan, Atletico Madrid, Dortmund și Inter ar fi primit o parte inițială mai mică din banii primiți pentru ”infrastructură”. Ele ar fi primit 3,8% în timp ce celelalte cluburi 7,7%.
De altfel, contractul dezvăluie și că fiecare club va fi penalizat cu 150 de milioane de euro dacă se va retrage din Super Ligă, ceea ce ar reprezenta o lovitură puternică în contextul crizei financiare declanșată de pandemia de coronavirus.
Super Liga Europeană a fost suspendată, după ce o întreagă lume a făcut front comun împotriva ei. Fanii de pe "Bătrânul Continent", precum și multe personalitățil dim lumea fotbalului și-au exprimat nemulțumirea față de noua competiție, care ar urma să adâncească ireparabil "prăpastia" dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona spune "adio" elitei! Busquets: "Avem tot ce ne trebuie ca să câștigăm Europa League"
ACUM 5 ORE
Liga Campionilor UEFA
"Barcelona a demisionat din elită!" Cum a reacționat presa din Spania eliminarea catalanilor din UCL
ACUM 6 ORE