Iată răspunsul FRF pentru Craiova și Viitorul:
1. „Având în vedere că prin prevederile exprese ale articolului 30 din Capitolul II intitulat Competiții, din ROAF, se precizează că «Prezentele norme regulamentare se vor aplica cu precădere în situația de necorelare sau de contradicție cu normele existente în Regulamentul Disciplinar privind această competiție», articolul 30 alineatul 5.2 din ROAF stabilește că avertismentele aplicate jucătorilor în meciurile disputate până în faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României se anulează. Începând cu această etapă, oricare jucător care acumulează două cartonașe galbene va fi suspendat pentru un meci".
2. „Rațiunea pentru care a fost stabilită prevederea menționată mai sus a fost aceea de a asigura egalitate de șanse pentru toate cluburile participante începând cu faza șaisprezecimilor, etapă în care cluburile din Liga 1 intră în competiție, impunându-se, astfel, anularea cartonașelor galbene aplicate jucătorilor din cluburi care provin din eșaloanele inferioare".
Cupa Mondială FIFA
Camerun și Serbia au încheiat la egalitate una dintre cele mai spectaculoase partide din Qatar
ACUM 3 MINUTE
3. „Regulamentul a intrat în vigoare la data de 2 august 2018 și oricare alte dispoziții contrare în materie se abrogă"
4. „ROAF al FRF a fost modificat în cursul anului 2018, fiind în mod evident completat în sensul de a acoperi toate eventualele lipsuri sau contradicții cu alte norme regulamentare privind Cupa României".
5. „Concluzia: cartonașele galbene primite anterior fazei șaisprezecimilor Cupei României se anulează. Începând cu această fază, jucătorii care acumulează două avertismente vor fi suspendați pentru următorul meci din Cupă.
GSP informează că FCSB a încălcat astfel regulamentul când l-a folosit pe Andrei Vlad în partida cu Dinamo. Problema este însă că Dinamo nu ar fi respectat termenul atunci când au depus contestație. Totul a devenit public înaintea returului cu FCSB din semifinalele Cupei României.
Procesul va avea loc miercuri și va fi judecat de Comisia de Disciplină a Federației. Va fi dificil pentru că două regulamente ale FRF se contrazic. ROAF anulează cartonașele galbene înaintea optimilor de finală însă Regulamentul Disciplinar le anulează înaintea sferturilor.
Vlad a primit cartonașe galbene în optimi cu U Cluj și în sferturile de finalăa le Cupei cu Hermannstadt. Astfel Dinamo consideră că el nu trebuia să joace în manșa tur a semifinalelor și drept urmare ar trebui ca FCSB să piardă cu 3-0 la masa verde iar câinii să meargă în finală.
„Să vă spun ce s-a întâmplat. Anul trecut la Viitorul am avut aceeași speță. Noi cu Mateiu și ei cu Iacob. Am făcut adresă la Federație și ni s-a spus că primează ROAF-ul și Mateiu și Iacob au stat pe bară. Înainte de FCSB – Dinamo ne-a cerut Vali Argăseală hârtia. Seara ne-am dat seama că FCSB o să piardă la masa verde. S-au simțit vinovați și l-au ținut pe Moruțan pe bară”, a declarat patronul Craiovei, Mihai Rotaru la Pro X.
Fotbal
Messi, convins de Inter Miami și cu doi foști coechipieri de la Barcelona. Dream Team pentru Beckham
ACUM 25 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
ACUM O ORĂ