Moment inedit pe Riverside Stadium, din Middlesbrough. Chiar dacă fanii și unii din parlamentarii englezi nu sunt de acord cu această decizie, managerul Angliei a confirmat că jucătorii săi vor continua să îngenuncheze înainte de începerea fiecărui meci de la Euro 2020, în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter. Tricolorii au fost și ei de acord cu demersul britanicilor, cu două excepții: Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu.
Pentru decarul român nu a fost prima oară când refuză gestul, el procedând similar cu ai săi colegi de la Slavia Praga, în duelurile din Europa League, cu Arsenal.
https://i.eurosport.com/2021/06/06/3147623.jpg
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
PESTE 17 MINUTE
Sursă foto: Captură ProTV
Fanii englezi au fluierat din nou momentul de început de meci, nefiind de acord cu demersul britanicilor.
Într-un amplu interviu, Southgate a explicat de ce englezii vor continua să îngenuncheze înainte de meciuri, chiar dacă fanii nu sunt de acord: "Suntem o țară cu libertate de exprimare, așa că toată lumea are dreptul la propria opinie. Ceea ce aș spune este că oamenii trebuie să recunoască faptul că, dacă acea opinie sau spectacolul lor de opinie ar putea afecta performanța echipei, atunci este o poziție ciudată de adoptat". Întrebat despre deputații conservatori care spun că nu vor mai urmări Anglia la Campionatul European, el a spus: "Ne pare rău să îi vedem plecând!"

De ce a refuzat Stanciu să îngenuncheze în Anglia - România

Decizia lui Stanciu e legată probabil de ceea ce a pățit Slavia Praga în această primăvară, în Europa League.
Echipa din Cehia nu a îngenuncheat cu Arsenal, iar acest lucru a avut legătură cu modul în care UEFA a gestionat situația lui Ondrej Kudela, care a fost acuzat de Glen Kamara, fotbalistul lui Rangers (formație pe care o eliminase anterior), că i-ar fi adresat cuvinte cu caracter rasist. UEFA l-a suspendat pe jucătorul cehilor: inițial provizoriu şi nu a putut juca în turul dublei cu "tunarii". Apoi, forul continental a dat verdictul final: 10 partide de suspendare din cupele europene.
Ca atare, Stanciu a rămas fidel hotărârii clubului și a refuzat să îngeuncheze în confruntarea cu Anglia.
Premier League
Un meci al lui Arsenal din Premier League, anchetat! Suma uriașă care s-a pariat pe un avertisment
21/01/2022 LA 10:39
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
20/01/2022 LA 21:52