Fanii lui West Ham nu l-au avut niciodată la inimă

Încă de copil și mai apoi adolescent, Lampard a avut mereu parte de îndoieli privind adevăratul său potențial. Ca tânăr, Lampard a ținut mereu să compenseze lipsurile sale naturale printr-o determinare absolută și dedicare pentru fotbal totală. Frank a lucrat încontinuu pentru a-și îmbunătăți acele zone în care nu excela. Pentru a ajunge la nivelul la care știa că poate ajunge.
”Ai fost cel care se antrena cel mai intens în fiecare zi, ai fost o inspirație pentru mine și toată lumea de la club. Stăteai mereu după antrenamente să lucrezi la finalizare, nu îți ajungeau 20 de goluri pe sezon, voiai 25, 30 de goluri. Erai un exemplu pentru copiii de la academie”, i-a transmis John Terry după retragere.
Premier League
Jamie Carragher, despre Romelu Lukaku: "Este o bombă cu ceas în vestiarul lui Chelsea"
ACUM 28 MINUTE
https://i.eurosport.com/2019/06/25/2625826.jpg
Cu toate că Lampard era un profesionist desăvârșit iar pasiunea sa pentru fotbal nu putea fi contestată, la începutul carierei de la West Ham el nu a avut neapărat cea mai bună reputație. Acuzațiile de nepotism erau la ordinea zilei pentru că tatăl său, Frank, a fost o figură importantă în istoria clubului iar unchiul său, celebrul Harry Redknapp, era antrenor. În martie 1997, când și-a rupt piciorul pe teren, Lampard a povestit că a fost huiduit de proprii fanii, lucru care l-a făcut să se gândească serios să-și încheie cariera prematur.
Dar ambiția tânărului Lampard nu avea să fie oprită așa ușor. Frank a continuat la West Ham și și-a demonstrat valoarea în mod incontestabil. În penultimul sezon, a marcat de 14 ori. Totuși fanii nu îl aveau nici acum la suflet iar după plecarea lui Redknapp în 2001, Lampard a luat aceeași decizie, mergând la Chelsea pentru 11 milioane de lire.
Decizia părea inevitabilă iar declarația agentului său a fost clară: ”Din punctul lui de vedere, cu cât pleacă mai repede de la West Ham, cu atât mai bine”. Ura fanilor lui West Ham doar a crescut iar scandarea ”Fat Frank” l-a urmărit pe Lampard în toate meciurile cu West Ham. Echipa din vestul Londrei urma să fie însă retrogradată două sezoane mai târziu, în timp ce cariera lui Lampard avea să meargă în direcția opusă.
https://i.eurosport.com/2015/08/07/1655420.jpg

Lampard și Mourinho, o conexiune specială

Inițial, sub comanda lui Claudio Ranieri la Chelsea, Lampard era mijlocașul bun la toate, neavând oportunitatea de a excela într-un anumit domeniu. Chelsea era la acel moment ”best of the rest” iar Lampard s-a adaptat situației: când pe stânga, când pe dreaptă și uneori chiar la mijloc. Oriunde era nevoie.
Pe principiul ”fă Rai din ce ai” Lampard a profitat de această perioadă pentru a analiza și aprecia diferitele roluri ale unei echipei, un lucru care i-a fost benefic pentru întreaga carieră. Totul s-a schimbat însă când Roman Abramovich a preluat echipa. Rusul avea să aducă ceva cu adevărat Special pe Stamford Bridge.
Conform legendei, Jose Mourinho i-a transmis lui Lampard când a ajuns pe Stamford Bridge că îl va face cel mai bun mijlocaș din lume. Poate că acel obiectiv nu a fost atins, însă în următorii ani Lampard a devenit, probabil, cel mai bun mijlocaș englez din generația sa.
https://i.eurosport.com/2014/06/06/1251707.jpg
Admirația lui Mourinho pentru Lampard era evidentă iar englezul l-a răsplătit pe măsură. Frank a fost esențial în primul sezon cu portughezul pe bancă, stagiune care a adus și primul titlu. Lampard a marcat 13 goluri și a furnizat 16 assist-uri și a fost cel care a marcat golurile decisive, care au adus primul titlu pe Stamford Bridge din 1955. Într-o deplasare la Bolton, după o primă repriză fără goluri, Lampard a reușit o dublă și a declanșat nebunia în sectorul fanilor oaspeților. Legenda se născuse: ”Este cea mai fericită zi din viața mea”, spunea Lamps apoi.
Acesta a fost sezonul în care Lampard s-a făcut cunoscut în fotbalul mondial cu adevărat. Având lângă el echipă plină de jucători talentați și antrenați de un ”geniu” al fotbalului, Lampard a putut în sfârșit să strălucească. A avut ustensilele necesare pentru a-și demonstra capacitatea de anticiparea și abilitatea de poziționare. De a marca și a oferi pase de gol cu o consistență remarcabilă. Chiar dacă unii spuneau că Lampard are tendința să dispară din jocuri, englezul era comandatul lui Mourinho pe teren, un rol esențial pentru portughez. Viziunea sa și capacitatea de a oferi pase care scoteau din joc mai mulți adversari erau fără egal.
De aici înainte, numele lui Lampard s-a confundat cu cel al lui Chelsea. O legendă vie, un erou pe Stamford Bridge și unul care va fi mereu asociat cu succesul pentru fanii londonezilor.
https://i.eurosport.com/2019/12/29/2743695.jpg

Lampard, cel mai bun mijlocaș englez al generației sale?

Lampard este cu siguranță unul dintre cei mai mari mijlocași din istoria Premier League, însă este el cel mai mare? Discuția este de multe ori inutilă, însă cifrele sale, care îl pun în aceeași categorie cel puțin cu Steven Gerrard și Paul Scholes, vorbesc de la sine.
Pe plan intern, dacă ne uităm din punct de vedere individual la jucători, fără să luăm în calcule trofeele, Lampard pare un câștigător clar. Atât Gerrard cât și Scholes au jucat mai mult decât Lamps (17 și 19 sezoane). Lampard a fost la Chelsea timp de 14 sezoane. Astfel, statistica mai relevantă este cea careeste raportată la numărul de meciuri jucate.
În timp ce Gerrard a jucat în medied 42 de meciuri pe sezon și Scholes 38, Lampard a jucat 50. Scholes a jucat mai mult de 50 de meciuri într-un sezon doar de trei ori în carieră iar Gerrard de cinci ori. Lampar în schimb a jucat peste 50 de meciuri în opt sezoane.
https://i.eurosport.com/2016/11/15/1970150.jpg
Însă nu doar meciurile contează, ci și ce faci pe teren. În ceea ce privește golurile, Lampard este cu mult în față. Deși a jucat în mai puține meciuri, Lampard a marcat 211 goluri pentru Chelsea, cu mult peste ce au reușit Gerrard și Scholes. Dacă ne raportăm la golurile din campionat, Lampard are 177, cu 50 mai multe decât Gerrard. La momentul retragerii sale,, doar Alan Shearer, Wayne Rooney și Andy Cole marcaseră mai mult decât el.
Statisticile oficiale ale Premier League arată că Gerrard a marcat 120 de goluri și a oferit 92 de assist-uri în puțin peste 500 de meciuri. Scholes, în 495 de meciuri, a marcat 107 goluri și a reușit 55 de assist-uri. Lampard, de cealaltă parte, este primul cu 177 de goluri și 102 assist-uri în 609 meciuri în Premier League. La nivel internațional, Lampard a marcat mai multe goluri pentru Anglia (29) decât Gerrard (21) și Scholes (14).
Așadar, Mourinho poate că nu l-a transformat pe Lampard în cel mai bun mijlocaș din istoria fotbalului, dar cel mai bun mijlocaș englez al generației sale? Puține argumente pot contrazice această afirmație. Cert este că Super Frankie Lampard va rămâne mereu în inimile suporterilor lui Chelsea.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
ACUM 2 ORE
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 3 ORE