După performanța din 1963, Spurs și-a mai trecut în palmares două Cupe UEFA (1972 și 1984), apoi a urmat o secetă totală la nivelul competițiilor europene. Spurs a fost foarte aproape să rupă acest blestem vara trecută, după parcursul fantastic din Champions League. Formația pregătită de Mauricio Pochettino a ajuns în finala de la Madrid, unde a dat piept cu Liverpool, rivala din Premier League.
Tottenham a primit gol în primele minute ale meciului, apoi a alergat necontenit după egalare, însă fără rezultat. Tot trupa lui Jurgen Klopp a fost cea care a marcat pe final și a câștigat al 6-lea trofeu Champions League din istoria clubului.
Fanii lui Tottenham au trăit un sentiment de dezamăgire profundă în acea seară de iunie, diametral opus față de cel de bucurie uriașă pe care l-au cunoscut strămoșii lor, în urmă cu 57 de ani. Din acea echipă glorioasă făceau parte jucători precum Jimmy Greaves, Bill Brown, Danny Blanchflower, John White și Terry Dyson. Condusă de pe bancă de Bill Nicholson, Tottenham a reușit un traseu european de senzație, cu victorii categorice și amintiri care vor rămâne veșnic în sufletele fanilor londonezi.
Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 4 ORE
Iată parcursul lui Tottenham până în finala Cupei Cupelor:
  • Prima rundă: Tottenham - Rangers 8-4 (tur: 5-2, retur: 3-2)
  • Sferturi: Tottenham - Slovan Bratislava 6-2 (tur: 0-2, retur: 6-0)
  • Semifinale: Tottenham - OFK Beograd 5-2 (tur: 2-1, retur: 3-1)
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818883.jpg

Tottenham s-a impus categoric în finala cu Atletico

49.000 de spectatori s-au înghesuit pe stadionul "Feijenoord" din Rotterdam să urmărească pe viu finala Cupei Cupelor dintre Tottenham și deținătoarea trofeului, Atletico Madrid.
Spurs a fost cea care a deschis scorul în prima sa finală europeană, în minutul 16, prin legendarul Jimmy Greaves. Scoțianul John White a majorat avantajul londonezilor 20 de minute mai târziu, iar formația lui Nicholson a intrat la vestiare cu un avantaj de 2 goluri. Enrique Collar a redus din diferență, din penalty, imediat după startul reprizei secunde, apoi Spurs a preluat complet inițiativa.
Londonezii s-au dezlănțuit, reușind să marcheze încă 3 goluri prin Dyson (min. 67 și 85) și din nou Greaves (min. 80). S-a încheiat 5-1 pentru Spurs, care reușea să aducă primul trofeu european în Marea Britanie. Cupa Cupelor din 1963 a fost cel de-al 11-lea trofeu obținut de formația de pe vechiul "White Hart Lane", dintr-un total de 25 cucerite de-a lungul timpului.
Iată echipele de start din finala Cupei Cupelor 1963:
  • Tottenham: Bill Brown, Peter Baker, Maurice Norman, Ron Henry, Danny Blanchflower (c), Tony Marchi, John White, Cliff Jones, Jimmy Greaves, Bobby Smith, Terry Dyson
  • Antrenor: Bill Nicholson
  • Atletico Madrid: Edgardo Madinabeytia, Feliciano Rivilla, José Antonio Rodríguez López, Ramiro, Jorge Griffa, Jesús Glaría, Miguel Jones, Adelardo Rodríguez, Chuzo, Mendonça, Enrique Collar
  • Antrenor: Sabino Barinaga
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 12 ORE
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 13 ORE